هشدار قرمز؛ ۱۱ شهر در محاصره آلودگی پلمب یک تالار پذیرایی به علت مسمومیت غذایی بیش از ۷۰ نفر/ ماجرا چیست؟ ازدواج با اتباع غیرایرانی قانونی می‌شود اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای چالوس و هراز بحران دسترسی به انسولین / رنج مداوم بیماران دیابتی خدائیان: مردم باید از اطلاعات دستگاه‌ها مطلع شوند وضعیت ترافیک و شرایط جوی محورهای کشور پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ ‌آزادی موقت متهم پرونده موبایل موسوی با وثیقه سنگین هشدار هلال‌احمر درباره سیلاب در شمال کشور/ امدادگران به حالت آماده‌باش درآمدند جزئیات پرداخت ۴۳ همت از مطالبات بیمارستان‌های دولتی سال ۱۴۰۵ چند روز تعطیل رسمی دارد؟ وکیل: حکم اعدام «شریفه محمدی»، فعال کارگری، با تصمیم رئیس قوه قضائیه به سی سال حبس تبدیل شد توقیف محموله قاچاق دام آلوده در مازندران تصویب روز ملی هوا فضا و روز جزایر سه گانه خلیج فارس در تقویم رسمی کشور جزئیات تیراندازی پلیس در منطقه سوهانک تهران / دستگیری و زخمی شدن چند نفر / اعتراض دانشجویان به جولان اراذل و اوباش در محدوده دانشگاه آزاد اعلام محدودیت‌های ترافیکی از ۷ تا ۱۰ آبان در برخی از جاده‌های کشور

ابتلای دوسوم زنان بالای ۶۰ سال ایران به پوکی استخوان

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به عوارض قابل توجه جسمی و روحی و حتی مرگ زود هنگام در موارد ابتلا به پوکی استخوان، از افزایش چشمگیر این بیماری در دنیا خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۱۶۲۷۶۵

به گزارش راهبرد معاصر دکتر عباس رضاییان‌زاده چهارشنبه ۱۶ آذر در کارگروه تخصصی پوکی استخوان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: شیوع پوکی استخوان در جمعیت بالای ۶۰ سال کشور بیش از ۴۲ درصد است و دو سوم بانوان بالای ۶۰ سال به پوکی استخوان مبتلا هستند. 

او افزود: بررسی ها نشان داده در هر سه ثانیه یک شکستگی در جهان، در هر روز حدود ۲۵ هزار شکستگی و هر سال حدود ۹ میلیون شکستگی به علت پوکی استخوان رخ می دهد.

رئیس مرکز بهداشت استان فارس عنوان کرد: با توجه به افزایش سن جمعیت و نیز تغییر سبک زندگی، روند ابتلا به پوکی استخوان در دنیا و کشور به طور چشمگیری در حال افزایش است.

او با بیان اینکه در سنین بالای ۷۵ سال،‌ شیوع پوکی استخوان به بالای ۸۰ درصد می ‌رسد، گفت: این آمار به این معنی است که از هر پنج خانم بالای ۷۵ سال، چهار نفر پوکی استخوان دارند.

سطوح سه گانه پیشگیری از پوکی استخوان

مدیرگروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز ضمن بیان اینکه پیشگیری از پوکی استخوان در سه سطح قابل انجام است، گفت: در پیشگیری سطح اول، با شناخت بیماری و عوامل خطر آن و همچنین ترویج سطح زندگی سالم با رژیم غذایی مناسب و افزایش فعالیت بدنی، می توان از بروز پوکی استخوان پیشگیری کرد.

دکتر فریبا مرادی ضمن بیان اهمیت و نقش ویتامین D در پیشگیری از بروز پوکی استخوان و بسیاری از بیماری های دیگر، گفت: حدود ۵۶ درصد از جمعیت کشور دچار کمبود ویتامین D هستند.

مرادی افزود: در سطح دوم پیشگیری باید با شناسایی بیماری در گروه های در معرض خطر و جلوگیری از بروز عوارض بیماری و مدیریت و درمان استاندارد بیماران، از بروز عوارض ناشی از پوکی استخوان جلوگیری کرد.

مدیرگروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در سطح سوم ارایه خدمات پیشگیری، برای افزایش کیفیت زندگی در افراد مبتلا به پوکی استخوان که از عوارض آن رنج می برند، ارایه خدمات توانبخشی استاندارد باید در دستور کار قرار گیرد.

او از برگزاری پویش آموزش و اطلاع رسانی پیشگیری و کنترل پوکی استخوان با تاکید بر آموزش گروه‌های هدف و پرخطر در خصوص عوامل خطر ابتلا به پوکی استخوان همچون کم تحرکی، کمبود ویتامین D و تغذیه نامناسب و تهیه و انتشار مطالب آموزشی و پست های فضای مجازی به عنوان مهمترین اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه در راستای پیشگیری از پوکی استخوان اشاره کرد.

اهمیت شناسایی به موقع افراد دچار شکستگی استخوان 

عضو هیئت علمی گروه داخلی و رئیس کارگروه تخصصی پوکی استخوان علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه اهمیت و ضرورت پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان در جامعه بسیار روشن است، گفت: یکی از چالش های بزرگ این بخش اینست که افراد دچار شکستگی استخوان، در معرض خطر بسیار بالاتری برای شکستگی ‌های بعدی هستند و در صورتی که بتوانیم افراد دچار شکستگی اولیه را شناسایی کنیم، می‌توانیم با درمان و آموزش آنها جلوی شکستگی‌ های بعدی را بگیریم.

دکتر محمدحسین دباغ منش، راه اندازی کلینیک خدمات یکپارچه شکستگی (FLS) بیمارستان چمران شیراز را گامی موثر در کاهش بار وارده ناشی از پوکی استخوان و شکستگی های ناشی از آن در استان دانست و هدف اصلی از راه اندازی این کلینیک را ارائه خدمات جامع پیشگیری از شکستگی به بیماران مبتلا به پوکی استخوان عنوان کرد. 

دباغ منش با اشاره به اینکه گروه هدف ارائه خدمات در این کلینیک، همه افراد بالای ۵۰ سال هستند که در اثر بروز یک ترومای خفیف دچار یک شکستگی جدید شده اند، تاکید کرد: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می توان روند راه اندازی این کلینیک حیاتی را تسریع کرد./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار