دلیل کمتر شنیده شده درباره از دست دادن حافظه | تأثیر خواب بر عملکرد مغز-راهبرد معاصر
تکذیب برخی شایعات هدفمند، درخصوص وضعیت سلامتی همسر رهبر انقلاب حذف رضا علیپور از جام جهانی سنگ‌نوردی تشکیل پرونده برای مخدوش‌کنندگان امنیت روانی جامعه در روز‌های اخیر پیش فروش ۸ محصول ایران خودرو آغاز شد | مهلت ثبت نام تا ۲۳ مهر ۱۴۰۳ + جدول انهدام یک شرکت هرمی با ۷۰۰ مالباخته منبع نزدیک به حزب‌الله: پیکر شهید سیدحسن نصرالله موقتاً در مکانی نامعلوم دفن می‌شود محموله‌ای که عباس عراقچی با خود به لبنان برد + جزئیات تمسک رهبر انقلاب به تربت امام حسین (ع) بعد از نماز جمعه نصر + ویدئو رهبر انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه: کار نیرو‌های مسلح ما کمترین مجازات برای سگ هار آمریکا در منطقه بود | طوفان الاقصی یک حرکت کاملاً درست بود تصاویری از روضه‌خوانی میثم مطیعی در بزرگداشت شهید نصرالله + ویدئو شهادت یک نیروی ارتش هنگ مرزی زابل در اقدام تروریستی کور قصور در زمینه ایمن نبودن معدن طبس تأیید شد ممنوعیت اجاره ملک به اتباع در این منطقه تهران سی‌ان‌ان: موشک‌های ایران به آشیانه‌های پایگاه نواتیم اصابت کردند بمباران شدید بیروت از سوی صهیونیست‌ها | هاشم صفی الدین هدف حمله بوده

دلیل کمتر شنیده شده درباره از دست دادن حافظه | تأثیر خواب بر عملکرد مغز

خواب کافی و سالم نه تنها فرصتی را برای استراحت و شارژ شدن بدن فراهم می‌کند، بلکه در ارتقای توانایی مغز برای یادگیری و به خاطر سپردن نیز بسیار مهم است. در مقابل «بی‌خوابی» فرایند زوال و از دست دادن حافظه را تسریع می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 15
کد خبر: ۲۵۷۳۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ در طول خواب، در حالی که بدن استراحت می‌کند، مغز مشغول پردازش اطلاعات روز و تشکیل خاطرات است. اگر «کم‌خواب» یا «بی‌خواب» هستید، بهتر است بدانید که در معرض خطر جدی ابتلا به تعدادی از بیماری‌ها مانند فشار خون بالا، چاقی و دیابت قرار دارید. حتی توانایی شما برای یادگیری و حفظ اطلاعات جدید نیز ممکن است مختل شود.

بدون خواب کافی، مغز مه‌آلود می‌شود، قدرت قضاوت و تصمیم‌گیری کاهش می‌یابد و مهارت‌های حرکتی نیز ممکن است مختل شوند.

کمبود خواب، توانایی فرد برای تمرکز و یادگیری کارآمد را مختل می‌کند. مطالعات مربوط به تست‌های حافظه نشان می‌دهد که افراد پس از یک خواب شبانه یا حتی یک چرت کوتاه عملکرد بهتری دارند. هم‌چنین خواب برای تثبیت یک خاطره ضروری است تا حافظه بتواند آن را در آینده به خاطر آورد.

دانشمندان دقیقا نمی‌دانند خواب چگونه حافظه را تقویت می‌کند، اما به نظر می‌رسد که این عمل، هیپوکامپ و نئوکورتکس مغز را درگیر می‌کند - بخشی از مغز که در آن خاطرات طولانی‌مدت ذخیره می‌شود. تصور می‌شود که در طول خواب، هیپوکامپ وقایع روز را برای نئوکورتکس تکرار می‌کند. نئوکورتکس بخشی است که خاطرات را مرور و پردازش می‌کند و به ماندگاری طولانی‌مدت آنها کمک می‌کند. / خبرآنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار