ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

رژیم «روزه داری متناوب» چطور گرفته می‌شود؟

«روزه داری متناوب» یک نوع رژیم غذایی برای کاهش وزن و مبارزه با چاقی و عوارض ناشی از آن است که در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 April 26
کد خبر: ۴۱۳۹۰

به گزارش راهبرد معاصر، گونه‌های متفاوتی از روزه‌داری متناوب وجود دارد، اما ایده کلی این است که در برخی از روزهای هفته سه وعده غذایی معمول را مصرف کنید و در برخی از روزهای دیگر شمار وعده‌های غذایی و درنتیجه میزان کالری دریافتی‌تان را کاهش دهید.

 

چهار روش کلی روزه‌داری متناوب وجود دارد:

روزه‌داری یک روز درمیان که در آن یک روز فرد سه وعده غذایی معمول را می‌خورد و روز بعد میزان کالری دریافتی غذایی‌اش را به یک‌چهارم حد معمول کاهش می‌دهد، یعنی یک وعده غذایی متوسط (۵۰۰ کالری یا کمتر) می‌خورد.

 

روزه‌داری ۵ به ۲ که در آن فرد پنج روز هفته به‌طورمعمول غذا می‌خورد و ۲ روز در هفته روزه‌داری می‌کند، یعنی در طول ۲۴ ساعت فقط یک وعده غذایی متوسط مصرف می‌کند.

 

روزه‌داری دوره‌ای که فرد برای چند روز پیاپی در ماه مثلا پنج روز کالری دریافتی‌اش را محدود می‌کند و در بقیه روزهای ماه به طور عادی غذا می‌خورد.

 

روزه‌داری با محدودیت زمان غذا خوردن که در آن مدت‌زمانی که فرد می‌تواند در هرروز غذا بخورد، به ۶ ساعت محدود می‌شود.

 

هنگامی‌که افراد روزه‌داری می‌کنند، بدن به آهستگی قند ذخیره‌شده در کبد را می‌سوزاند. کبد حدود ۷۰۰ کالری قند را در خود ذخیره می‌کند.

 

حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت طول می‌کشد که این ذخایر انرژی در کبد سوزانده شوند، پس‌ازآن سوزاندن چربی‌ها شروع می‌شود. این فرآیند را «سوئیچ کردن سوخت‌وساز» می‌نامند.

 

به نظر می‌رسد الگوی معمول سه وعده غذایی در روز به بدن اجازه نمی‌دهد ذخایر انرژی در کبد را بسوزاند و به بعد به سوزاندن چربی‌ها سوئیچ کند.

 

برخی بررسی‌ها نشان داده‌اند که روزه‌داری متناوب دست‌کم در کوتاه‌مدت می‌تواند تأثیرات سودمندی داشته باشد و ازجمله ممکن است باعث کاهش وزن، پایدار شدن قند خون، کاهش فشارخون، کاهش التهاب در بدن، کاهش کلسترول و بهبود کارکرد قلب شود.

 

در این نوع رژیم غذایی توصیه‌ای درباره نوع مواد غذایی نمی‌شود، بلکه زمان غذا خوردن است که تنظیم می‌شود.

 

ضمنا به یاد داشته باشید که پیش از رژیم گرفتن از هر نوعی باید با دکترتان مشورت کنید و رژیم گرفتن را با نظارت متخصص تغذیه انجام دهید.

کلمات کلیدی: رژیم غذایی
مطالب مرتبط
ارسال نظر