ابراز آمادگی کانادا برای تحقیقات درباره انفجار بیروت-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

ابراز آمادگی کانادا برای تحقیقات درباره انفجار بیروت

وزیر خارجه کانادا طی یک سخنرانی که از تلویزیون پخش شد، اعلام کرد که کشورش آمادگی دارد «تحت شرایطی» در تحقیقات در خصوص انفجار لبنان مشارکت کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۶ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 27
کد خبر: ۵۶۵۵۷

به گزارش راهبرد معاصر «فرانکو فیلیپه شامپاین» وزیر امور خارجه کانادا امروز (پنجشنبه) برای پیوستن به تحقیقات لبنان در خصوص انفجار اخیر بیروت که به کشته شدن ۱۸۰ نفر و زخمی شدن تعداد زیاد دیگری منجر شد، ابراز آمادگی کرد.

 

بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، شامپاین که به لبنان سفر کرده، علیرغم اعلام آمادگی برای پیوستن به تحقیقات درباره انفجار بیروت، با تعیین پیش‌شرط گفت در صورتی در تحقیقات مشارکت می‌کند که بستر یک تحقیقات شفاف و معتبر فراهم شود که بتوان به اصل ماجرا پی برد.

 

وزیر خارجه کانادا بعد از دیدار با «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان تصریح کرد که اتاوا «تحت شرایطی» که توضیح داده خواهد شد، آمادگی مشارکت در تحقیقات در خصوص انفجار بیروت را دارد اما توضیح بیشتری از این شرایط ارائه نکرد.

وی در یک سخنرانی که از تلویزیون پخش ‌شد، گفت: «مردم لبنان انتظار دارند که اگر کانادا در این تحقیقات شرکت می‌کند، تنها به واسطه آن باشد که این تحقیقات معتبر و شفاف است و برای رسیدن به عدالت، به اصل ماجرا خواهیم رسید».

 

شامپاین همچون بسیاری از مقام‌های غربی که بعد از انفجار بیروت، در خصوص اوضاع این کشور اظهارنظر کرده‌اند، تصریح کرد که لبنان به منظور جذب کمک‌های مالی خارجی، باید دولتی را روی کار بیاورد که اصلاحات صورت دهد و با فساد مبارزه کند.

 

وی در این خصوص گفت: «همه متوجه این مسئله هستند که کمک‌های بین‌المللی باید با اصلاحات جدی همراه شود. فکر می‌کنم که بزرگترین اصلاحات، پایان دادن به مصونیت باشد».

 

روز چهارم آگوست، انفجاری مهیب منطقه بندرگاه بیروت را ویران کرد. اشتعال مواد نیترات آمونیوم در انبار ۱۲ بندر بیروت باعث وقوع انفجار شد که بر اثر آن، دستکم ۱۸۰ نفر کشته و بیش از شش هزار تن دیگر مجروح شدند. در این انفجار بندر کاملا ویران شد و خسارت‌های جدی به شمار زیادی از منازل و ادارات شهر بیروت وارد شد.

 

این حادثه علاوه بر تلفات جانی و خسارت‌های مالی و اقتصادی، تبعات سیاسی نیز داشته و «حسّان دیاب»، نخست‌وزیر لبنان بعد از چند روز تظاهرات ساماندهی شده از سوی جریان غربگرای ۱۴ مارس و استعفای چند وزیر کابینه، خود او نیز استعفا داد و با درخواست میشل عون، فعلا پیشبرد امور را تا برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام برعهده خواهد داشت.

 

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده