درخواست لغو فوری تحریم های ایران-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

درخواست لغو فوری تحریم های ایران

کشور‌های عضو گروه هفتاد و هفت بعلاوه چین در بیانیه سالانه‌ی خود لغو فوری تحریم‌های یکجانبه اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران را خواستار شدند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۷ - ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 13
کد خبر: ۶۶۷۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ کشور‌های عضو گروه هفتاد و هفت بعلاوه چین در بیانیه سالانه‌ی خود که در اجلاس وزرای خارجه این گروه در نیویورک به تصویب رسید، لغو فوری تحریم‌های یکجانبه اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران را خواستار شدند.


در این بیانیه تصریح شده است: "وزرای گروه هفتاد و هفت بعلاوه چین مجدد بر رد تحمیل تحریم‌های یکجانبه اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران که تاثیرات منفی بر روی توسعه و رفاه مردم این کشور دارد تاکید می‌کنند و در این خصوص، رفع فوری این تحریم‌ها را خواستار هستند"


در بند دیگری از این بیانیه درخصوص برجام تصریح شده است: "وزرای گروه هفتاد و هفت بعلاوه چین، مجددا بر اهمیت حمایت و تقویت چندجانبه گرایی تاکید می‌کنند و در این خصوص اعلام می‌دارند که برنامه جامع اقدام مشترک میان ایران و سایر طرف‌ها، نمونه‌ای محکم از اقدام چندجانبه‌ی موفق برای حل مسائل جهانی است. همچنین تاکید می‌شود که چنین مدلی را می‌توان نمونه‌ای واقعی برای تسریع در دستیابی به توسعه پایدار از جمله از طریق تقویت همکاری‌های بین‌المللی مبتنی بر تقویت ابزار‌های اجرایی دانست".


وقتی دیپلمات ایرانی از خجالت سعودی‌ها درآمد!
هنگام تصویب این بیانیه، سفیر عربستان در سازمان ملل ضمن اعتراض به درج موضوع برجام در بیانیه وزرای گروه اظهار داشت بحث برجام در واقع یک بیانیه سیاسی توسط ایران است که چند سال قبل به ناحق در بیانیه وزرای گروه تزریق شده است و بنابراین لزومی ندارد که چنین تاییدی توسط وزرای گروه، ادامه پیدا کند. وی ادعا کرد: پاراگراف مربوط به برجام در بیانیه سال جاری منعکس کننده واقعیات موجود نیست و با خروج آمریکا از برجام، این برنامه شکست خورده است؛ بنابراین بند مزبور، واقعیات را منعکس نکرده و لازم است از متن بیانیه حذف شود.

در پاسخ به اظهارات نامبرده، علی حاجیلاری نماینده کشورمان گفت: "من تعجب می‌کنم از اینکه سفیر عربستان ادعا دارد پاراگراف مربوط به برجام با فشار ایران در متن بیانیه وزرا تزریق شده است. هنگامی که این پاراگراف، به قول شما در حال تزریق در بیانیه بود شما حضور داشتید و هیچ اعتراضی نکردید. این درحالیست که حتی وقتی کودکی را برای تزریق به مطب پزشک می‌برند، این کودک گریه و اعتراض می‌کند! این درحالیست که عربستان در هنگام این به اصطلاح تزریق حضور داشته و هیچ اعتراضی هم نسبت به آن نکرده و بنابراین ادعای تزریق پاراگراف به متن بیانیه، بیشتر به شوخی شباهت دارد. ضمن اینکه ادعای بی‌اساس عربستان مبنی بر عدم ارتباط موضوع با بیانیه وزرای گروه به نوعی توهین به همه وزرای محترم امور خارجه‌ گروه است. یعنی شما معتقدید نزدیک به ۱۴۰ وزیر امور خارجه تشخیص ندادند که موضوع به بیانیه وزرا ارتباط ندارد و تنها عربستان تشخیص داده؟ "

حاجیلاری دیپلمات کشورمان در سازمان ملل با واکنش به اظهارات سفیر عربستان مبنی بر لزوم درج واقعیات در بیانیه وزرای گروه، تاکید کرد: "این عربستان نیست که تعیین می‌کند واقعیات موجود چیست و تجربه هم نشان داده که عربستان تعریف دیگری از واقعیت دارد و اصولا واقعیات از دیدگاه عربستان و آمریکا با واقعیات از دید جامعه‌ی بین‌المللی متفاوت است. تعیین وضعیت برجام برعهده اعضای آن است و دیدیم که یک ماه قبل، اعضای شورای امنیت تلاش مبتنی بر سوء‌نیت آمریکا برای همراه کردن جامعه جهانی در این خصوص را ناکام گذاشتند".
 
صدا و سیما
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده