عبور کشتی‌های جنگی آمریکا و کانادا از تنگه تایوان-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

عبور کشتی‌های جنگی آمریکا و کانادا از تنگه تایوان

کشتی‌های جنگی آمریکا و کانادا برای دومین بار در سال جاری از تنگه تایوان عبور کردند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 21
کد خبر: ۱۵۱۴۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، به دنبال اظهارات اخیر «جو بایدن» رئیس‌ جمهور آمریکا درباره حمایت واشنگتن از تایوان، کشتی‌های جنگی آمریکا و کانادا برای دومین بار در سال جاری از تنگه تایوان عبور کردند.

 

به گزارش رویترز، «مارک لنگفورد» سخنگوی نیروی دریایی آمریکا با انتشار بیانیه‌ای در این باره گفت: «یک کشتی نیروی دریایی آمریکا و یک ناوشکن موشک هدایت شونده کلاس آرلی بورک یو اس اس هیگینز روز سه شنبه روتین ترانزیت معمولی خود را از تنگه تایوان انجام داد.»

 

به گفته این مقام آمریکایی در این مسیر کشتی آمریکایی را ناوچه کلاس هلیفاکس نیروی دریایی سلطنتی کانادا همراهی کرده است و «این دو کشتی از یک کریدور در تنگه تایوان که فراتر از دریای سرزمینی هر کشور ساحلی است، عبور کردند. ترانزیت نشان دهنده تعهد آمریکا و متحدان و شرکای ما به هند و اقیانوس آرام آزاد و باز است.»

 

با عبور روز سه‌شنبه این کشتی‌ها، آمریکا برای دومین بار در کمتر از ۳ هفته چنین ترانزیتی را انجام می‌دهد. پیشتر از این دو رزمناو آمریکایی در تاریخ ۲۸ اوت از این تنگه عبور کردند.

 

در حال حاضر به دلیل سفری که «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ماه گذشته به تایوان داشت و هشدار‌های چین را جدی نگرفت، تنش‌ها در اطراف تایوان از پیش بیشتر شده است. چین رزمایش‌های خود را در اطراف این جزیره که آن را بخشی از قلمرو خود می‌داند افزایش داده و هشدار‌های مکرری به آمریکا مبنی بر احترام به «سیاست چین واحد» می‌دهد.

 

اما آمریکا همواره بر تنش در این منطقه افزوده و مداخلات خود را بیشتر کرده است، حتی در تازه‌ترین اقدام اعلام شد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا قصد دارد میزبان مانور‌های نظامی کشور‌های اقیانوس آرام (Partners in the Blue Pacific / PBP) با هدف مقابله با چین باشد که از پنج‌شنبه هفته جاری آغاز خواهد شد.

 

به تازگی نیز «جو بایدن» رئیس‌ جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری سی‌بی‌اس اعلام کرد در صورتیکه چین بخواهد به تایوان حمله کند، واشنگتن از این جزیره دفاع خواهد کرد که «مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به این بخش از مصاحبه بایدن گفت: «چنین اظهاراتی ناقض سیاست آمریکا در قبال تایوان است.»/ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده