اظهارات جنجالی رئیس‌جمهور چک درباره نقش چین در جنگ اوکراین-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

اظهارات جنجالی رئیس‌جمهور چک درباره نقش چین در جنگ اوکراین

رئیس‌جمهور جمهوری چک مدعی شده است که چین به دنبال طولانی شدن جنگ اوکراین است تا از این طریق امتیازاتی را از روسیه دریافت کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 26
کد خبر: ۱۸۱۲۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، در حالیکه کشورهای غربی با ارسال انواع سلاح‌های سبک و سنگین به اوکراین بر آتش‌ ناآرامی‌های این جنگ دامن زده‌اند و مقام‌های روسیه بارها تأکید کرده‌اند که کشورهای غربی در حال طولانی کردن این جنگ هستند، این بار رئیس‌جمهور چک مدعی شده است که چین خواستار برقراری صلح در اوکراین نیست.

 

بنا بر گزارش شبکه روسی «راشاتودی»، «پتر پاول» ژنرال سابق ناتو و رئیس‌جمهور فعلی جمهوری چک مدعی شده است که «به نفع چین است که وضعیت موجود در اوکراین را طولانی کند تا بتواند امتیازاتی را از مسکو دریافت کند».

 

وی به نشریه «پولتیکو» گفته است: «همچنین برای چین خوب است که غرب از طریق حمایت از اوکراین تا اندازه‌ای ضعیف‌تر شود. ما نمی‌توانیم امید به صلح را به عنوان راهبرد خود قرار دهیم».

 

این اولین بار نیست که کشورهای غربی گمانه‌زنی‌هایی را درباره همکاری چین و روسیه مطرح کرده‌اند و پیش از این نیز با شروع عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه سال گذشته، کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده آمریکا مدعی شده بودند که با تشدید فشارهای غرب علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین، مسکو به کشورهای جمهوری اسلامی ایران، چین و کره شمالی روی آورده است.

 

رئیس‌جمهور چک در حالی چنین اتهاماتی را به پکن وارد کرده است که مقام‌های چین در ماه فوریه سال جاری میلادی طرح صلح را برای پایان دادن به جنگ اوکراین پیشنهاد دادند که شامل ۱۲ نکته است که از آن جمله می توان به درخواست آتش‌بس، احترام به منافع مشروع تمام کشورها در زمینه امنیت و حل و فصل بحران انسانی در اوکراین اشاره کرد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار