آمریکا پس از ۱۹ ماه توقیف کشتی حامل نفت ایران را تایید کرد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

آمریکا پس از ۱۹ ماه توقیف کشتی حامل نفت ایران را تایید کرد

وزارت دادگستری آمریکا پس از بیش از یک سال و نیم به توقیف نفت و همچنین کشتی حامل نفت ایران اعتراف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۶ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 08
کد خبر: ۲۰۳۱۹۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت دادگستری آمریکا امروز (جمعه) و پس از ۱۹ ماه تایید کرد که نفتکش حامل نفت ایران با نام «سوئز راجان» را توقیف کرده بود.

 

این وزارت‌خانه همچنین ضمن اتهام‌زنی به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این رابطه، از گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» برای «کمک ارزشمندش» در این زمینه تشکر و قدرانی کرد.

 

به گزارش رویترز، ایالات متحده مدعی شده یک محموله چند میلیون دلاری نفت خام را که برخلاف تحریم‌های واشنگتن علیه ایران حمل می‌شد، متوقف و بیش از ۹۸۰ هزار بشکه نفت آن را توقیف کرده است.

 

روز گذشته روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود اسناد دادگاه که به تازگی از حالت مهر و موم درآمده است، نشان می‌دهد که دولت ایالات متحده نزدیک به یک میلیون بشکه نفت ایران را با این ادعا که برخلاف تحریم‌های واشنگتن در حال قاچاق به چین بوده، توقیف کرده است.

 

این روزنامه آمریکایی ادامه داد: پس از اینکه این نفتکش بهار گذشته به سمت ایالات متحده حرکت کرد، ایران دو نفتکش را در تنگه هرمز توقیف کرد، ارتش آمریکا به بهانه حفاظت از خطوط کشتیرانی گشت‌زنی‌های خود را افزایش داد.

 

در حالی که پرونده‌های دادگاه در رابطه با نفتکش سوئز راجان برای ماه‌ها مهر و موم شده بود، این نفتکش در سواحل تگزاس لنگر انداخته بود، زیرا دولت در یافتن شرکتی که مایل به تخلیه آن باشد و خطر انتقام‌جویی ایران را به جان بخرد، مشکل داشت. این بن‌بست سبب شد تا گروهی از قانونگذاران از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه ماه گذشته از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بخواهند که روند توقیف را کامل کند و این تاخیر را به دلیل چنین ترس‌هایی «غیرقابل قبول» خواندند.

 

به نوشته نیویورک تایمز، سوئز راجان پس از آن در مرکز توجه قرار گرفت که گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای، متشکل از مقامات امنیتی سابق ایالات متحده و دولت‌های خارجی برای اولین بار در فوریه ۲۰۲۲ با استناد به تصاویر ماهواره‌ای مدعی شد که کشتی سوئز راجان در حال حمل غیرقانونی محموله نفتی ایران است.

 

«مارک والاس» رئیس اتحاد علیه ایران هسته‌ای و دیپلمات سابق آمریکایی مدعی است که توقیف این نفتکش نشان می‌دهد محموله‌های نفتی دیگری از ایران در حال قاچاق است و این گروه ۳۰۰ کشتی دیگر را در این رابطه شناسایی کرده است.

 

محموله سوئز راجان در حالی هفته گذشته تخلیه شده است که تهران و واشنگتن به تازگی بر سر تبادل زندانیان و آزادسازی پول بلوکه شده یاران در بانک‌های کره جنوبی توافق کردند.

 

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران همزمان با تخلیه این نفتکش اقدامات آمریکا را متناقض توصیف کرد و گفت که تهران در همین راستا سفیر سوئیس را به وزارت امورخارجه احضار کرده است. وی تاکید کرد که این اقدامات واشنگتن کاملاً غیر سازنده بوده و ایران مراتب اعتراض شدید خود را به دیپلمات ارشد سوئیس در تهران اعلام کرده است.

 

شرکت دارنده نفتکش سوئز راجان با نام Empire Navigation اخیرا به دلیل آنچه قاچاق محموله نفتی ایران عنوان شده است، مجرم شناخته شده و توافق کرده است که ۲.۴ میلیون دلار جریمه پرداخت کند./ ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار