احتمال بازگشایی گذرگاه رفح-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

احتمال بازگشایی گذرگاه رفح

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت که این کشور در همکاری با مصر، رژیم صهیونیستی و قطر برای بازگشایی گذرگاه رفح از غزه به مصر تلاش می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۶ - ۲۲ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 14
کد خبر: ۲۰۸۳۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، دستیار «آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا امروز (۲۱ مهر) در گفت‌و‌گو با خبرنگارانی که همراه او در هواپیما بودند، از احتمال بازگشایی گذرگاه رفح (واقع در جنوب غزه به سمت مصر) در بعدازظهر امروز خبر داد.

 

او گفت: «تلاش می‌کنیم تا دسترسی به این گذرگاه را از ساعت ۱۲ تا ۵ عصر امروز تسهیل کنیم. مصری‌ها، اسرائیلی‌ها و قطری‌ها در این زمینه با ما کار می‌کنند».

 

همزمان شبکه الجزیره نیز گزارش داد که توافق برای خروج اتباع خارجی از غزه از طریق گذرگاه رفح شکل گرفته است.

 

از سوی دیگر وزارت بهداشت غزه نیز خواستار بازگشایی فوری گذرگاهها برای خروج بیماران و زخمی‌ها و ورود نیازهای اولیه درمانی شده است.

 

رژیم صهیونیستی روز گذشته با پرتاب هزاران اعلامیه بر روی ساکنان غزه از آن‌ها خواسته بود تا بخش شمالی این منطقه را ترک کنند؛ اشغالگران حتی از کادر بیمارستان الدعوه نیز خواسته‌اند تا بیمارستان را تخلیه کنند که با پاسخ قاطع کادر درمانی مواجه شده است.

 

این هشدار در حالی است که برخی منابع آن را مقدمه‌ای برای آغاز یورش زمینی به غزه می‌دانند؛ در این میان دبیرکل سازمان ملل نیز گفته است که جابه‌جایی بیش از یک میلیون نفر در شمال غزه تقریبا محال است و نمی‌تواند بدون تلفات انسانی باشد.

 

بازگشایی احتمال گذرگاه رفح در شرایطی است که رژیم صهیونیستی آب و برق غزه را به طور کامل قطع کرده و اجازه ورود هیچ‌گونه کمک‌های بشردوستانه به این باریکه را نمی‌دهد؛ کانال ۱۲ تلویزیونی رژیم صهیونیستی نیز سه شنبه هفته گذشته، خبر داد که تل آویو، مصر را تهدید کرده است چنانچه کامیون‌های حامل کمک‌ها از گذرگاه رفح وارد نوار غزه شود، آن‌ها را هدف قرار خواهد داد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده