دشواری بازگشت طالبان به میز مذاکره با آمریکا-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

دشواری بازگشت طالبان به میز مذاکره با آمریکا

رسانه آمریکایی با اشاره به لغو مذاکرات آمریکا با طالبان نوشت که ترامپ پیش از این نظر خود را درباره چنین تصمیم‌هایی مانند رابطه با کره شمالی تغییر داده بود اما بازگشت طالبان بر سر میز مذاکره دشوار است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 09
کد خبر: ۲۱۸۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در توئیتی از لغو مذاکرات این کشور با طالبان خبر داد و دلیل این اقدامش را کشته شدن یک نظامی آمریکایی در حمله طالبان و عدم آتش‌بس طالبان اعلام کرد.

 

«نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت که این اقدام ترامپ بر سر کشته شدن یک نظامی آمریکایی عجیب است زیرا طالبان هیچ توافقی نکرده است که پیش از توافق رسمی با آمریکا حملات خود را علیه نظامیان این کشور متوقف کند.

 

این موضوع پرسش‌هایی را بوجود آورده مبنی بر این که آیا ترامپ به دلیل مشکل مواجه شدن گفت‌وگوها این مذاکرات را لغو کرده و بدنبال بهانه‌ای بوده یا خیر.

 

این در حالی است که ترامپ پیش از این نیز توسط محافظه‌کاران به دلیل آنچه خروج پیش از موعد از افغانستان خوانده می‌شد تحت فشار قرار داشت.

 

یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود نیز به نیویورک تایمز گفت: ترامپ تصمیم خود برای لغو گفت‌وگوها با طالبان را پنجشنبه هفته گذشته اتخاذ کرده بود اما اعلام آن را به تاخیر انداخت.

 

یک منبع دیگر نیز خبر داد که تصمیم دعوت از طالبان برای سفر به آمریکا تا هفته گذشته تحت بررسی قرار داشت.

 

گفتنی است که طالبان تاکنون درباره دعوت از این گروه برای رفتن به کمپ دیوید اظهارنظری نکرده است اما برخی افراد نزدیک به این گروه می‌گویند که طالبان دعوت ترامپ برای سفر به آمریکا را نپذیرفتند و این سبب خشم ترامپ شده است.

 

نشریه آمریکایی افزود: هنوز مشخص نیست آیا توقف مذاکرات صلح با طالبان دائمی خواهد بود زیرا که ترامپ پیش از این نیز از چنین نظرش را درباره چنین تصمیم‌هایی تغییر داده است. به عنوان مثال در ماه می 2018 ترامپ دیدار دومش را با رهبر کره شمالی لغو کرد اما چند روز بعد با تغییر روز دیدار از برگزاری آن خبر داد.

 

نیویورک تایمز تصریح کرد که با این حال برخی آگاهان از روند مذاکرات آمریکا و طالبان بر این باورند که راه‌اندازی مجدد گفت‌وگوها و بازگرداندن طالبان بر سر میز مذاکره دشوار است.

 

گفتنی است که چند ساعت پس از حمله کابل که منجر به کشته شدن یک نظامی آمریکایی شد «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان و ژنرال «اسکات میلر» فرمانده نظامیان آمریکایی و ناتو در این کشور با طالبان در دوحه دیداری غیرمنتظره داشتند.

 

مقامات آمریکایی پس از آن نیز بطور مستقیم گفت‌وگوهای غیرمنتظره و از پیش اعلام نشده با طالبان را آغاز کردند.

 

این حمله در حالی رخ داد که خلیلزاد پیش از این گفته بود که به "اصول توافق" با طالبان دست یافته است.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار