رد ادعا‌ها درباره آزمایش هسته‌ای در ایران-راهبرد معاصر
پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود لیبرمن: ایران برکناری گالانت را جشن گرفته است واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ: او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند اوباما: به ترامپ و معاونش تبریک می‌گویم / بدیهی است که نتیجه حاصل شده، آن چیزی نیست که ما خواهانش بودیم تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟ واکنش وزارت خارجه ایران به انتخاب ترامپ؛ ما از گذشته تجربیات تلخی زیادی داریم پیام شی به ترامپ: رویارویی، به آمریکا و چین ضربه می‌زند عموی شهید سید حسن نصرالله هم به شهادت رسید وزیر دارایی آلمان برکنار شد | دولت ائتلافی شولتس ازهم فروپاشید اولین نطق هریس پس از ناکامی در انتخابات: شکست را می‌پذیرم واکنش دولت ونزوئلا بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شیخ نعیم قاسم: «میدان نبرد» تنها تعیین‌کننده سرنوشت جنگ است هریس در تماسی پیروزی ترامپ را تبریک گفت و شکست خود را اعلام کرد حزب‌ الله لبنان از موشک نقطه زن «فاتح ۱۱۰» رونمایی کرد رسانه عبری: پیروزی ترامپ ضامن چراغ سبز برای نتانیاهو نیست

رد ادعا‌ها درباره آزمایش هسته‌ای در ایران

نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعا‌ها درباره آزمایش هسته‌ای در ایران را رد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۳ - ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 07
کد خبر: ۲۵۹۵۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، میخائیل اولیانوف در پیامی در شبکه مجازی ایکس با اشاره به برخی گمانه زنی‌ها درباره حوادث لرزه‌ای در ایران در ۵ اکتبر مبنی بر اینکه احتمالاً این لرزه‌ها ناشی از آزمایش‌های هسته‌ای بوده است، اعلام کرد: کنوانسیون منع جامع آزمایش‌های اتمی موسوم به سی تی بی تی او (CTBTO)، سیگنال‌های ۲۵ ایستگاه خود را تجزیه و تحلیل کرده است و به این نتیجه رسید که شکل موج‌های ثبت شده با زمین لرزه‌های قبلی در ایران سازگار است.

در چند روز گذشته شایعه شده بود که زلزله ۲ ریشتری در سمنان مرتبط با آزمایش هسته‌ای در ایران بوده است.

کنوانسیون منع جامع آزمایش‌های اتمی موسوم به "سی تی بی تی" در۲۰ شهریور ۱۳۷۵ مصادف با ۱۰ سپتامبر سال ۱۹۹۶ به عنوان یک معاهده چندجانبه به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل رسید و از اواخر سپتامبر همان سال برای امضا در دسترس اعضاء قرار گرفت.

این پیمان، کشور‌های عضو را از هرگونه انفجار هسته‌ای در هر مکانی تحت قلمرو یا کنترل دولت عضو منع می‌کند. یکی از مهمترین ملزومات اجرای این پیمان استقرار سامانه‌های نظارت بین‌المللی از جمله ایستگاه‌های لرزه‌نگاری مادون صوت است.

در حال حاضر٣٣٧ ایستگاه و مرکز جمع‌آوری داده‌های اطلاعاتی در ٨٩ کشور جهان مستقر هستند که به صورت دقیق معیار‌های مدنظر کنوانسیون منع جامع آزمایش‌های اتمی در مناطق مختلف جهان را جمع‌آوری و به وین (مقر سی تی بی تی) ارسال می‌کنند تا به صورت دقیق مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.

تاکنون ١٨٣ کشور کنوانسیون "سی تی بی تی" را به امضا رسانده‌اند و ١٦٤ کشور نیز آن را از تصویب مجالس قانونگذاری خود گذرانده‌اند تا وارد فرآیند اجرایی شود./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار