سرنوشت افغانستان در انتظار سوریه است؟-راهبرد معاصر
محمد هادی تسخیری، کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

سرنوشت افغانستان در انتظار سوریه است؟

محمد هادی تسخیری، کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با بیان اینکه حکومت جدید به ریاست مخالفان سوری پس از گذراندن مدتی سرخوشی ناشی از پیروزی باید در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک کشورشان موضع بگیرند، گفت: احتمالاً وضعیتی شبیه دوران حکومت نخست طالبان بر افغانستان، در سوریه حاکم خواهد شد.
محمد هادی تسخیری؛ کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 09
کد خبر: ۲۶۵۱۹۸

سرنوشت افغانستان در انتظار سوریه است؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در حالی که 24 ساعت از سقوط دولت بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه و تسلط مخالفان سوری بر این کشور نمی گذرد و بنا به گفته منابع رسمی، نقاط مختلف دمشق آرام به نظر می آید؛ روزنامه فرانسویِ لو فیگارو مدعی شد، ریاض حجاب نخست‌وزیر دوره انتقالی سوریه خواهد بود و ریاست دولت انتقالی را برعهده خواهد داشت.

سرمستی مخالفان سوری از پیروزی و تسلط بر سوریه بعد از یک یا دو ماه پایان خواهد یافت و مردم این کشور به سامان دادن اوضاع داخلی و کسانی که قدرت گرفتند، به مسائل داخلی و خارجی خواهند پرداخت

 

مخالفان سوری حاکم بر دمشق موسوم به «ائتلاف ملی انقلاب» نیز در بیانیه‌ای اعلام کردند، در حال کار برای تشکیل نهاد انتقالی قدرت با مشارکت همه نیروهای ملی هستند و متعهد شدند، می‌خواهد با کشورهای منطقه و سراسر جهان مشارکت راهبردی داشته باشند تا سوریه جدیدی برای نمایندگان همه اقوام و مذاهب بسازند.

 

در عین حال تارنمای آکسیوس به نقل از یک مقام آگاه آمریکایی ادعا کرد، واشنگتن با چندین کشور منطقه غرب آسیا مشغول همکاری است تا از افتادن «سلاح های شیمیایی» دولت سوریه به دست تروریست‌ها جلوگیری کند. دو موضوع مهم تداوم حضور نظامی این کشور در سوریه بدون هیچگونه نگرانی از افزایش درگیری ها و توسعه حضور و نقش عناصر مسلحی که آمریکا آنها را تروریست می داند و نیز اقدامات نظامی گسترده و دامنه دار رژیم صهیونیستی در انهدام زیرساخت های نظامی سوریه نشان می دهد نمی توان نقش و کارکرد آمریکا را در رخدادهای اخیر به عنوان طرفی غیر فعال درنظر گرفت.

 

محمد هادی تسخیری، کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل درباره تحولات سوریه در دوره انتقالی و نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در خلق بحران به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: برخی تحلیل ها در موضوع سوریه شاید غیرمنتظره باشد، اما در آینده امکان دارد رخ دهد، ازجمله اینکه سرمستی مخالفان سوری از پیروزی و تسلط بر سوریه بعد از یک یا دو ماه پایان خواهد یافت و مردم این کشور به سامان دادن اوضاع داخلی و کسانی که قدرت گرفتند، به مسائل داخلی و خارجی خواهند پرداخت.

 

وی افزود: در چنین شرایطی پرسش هایی در زمینه حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به مرزهای جنوبی سوریه، بمباران سلاح های راهبردی این کشور و نابودی آنها و خسارت های فراوانی که به دمشق تحمیل کرده اند، مطرح می شود و عناصر مسلح امروز و مخالفان سوری در زمره منتقدان وضعیت جدید قرار خواهند گرفت. منابع صهیونیستی از سوءاستفاده این رژیم از اوضاع سوریه برای توسعه طلبی و تداوم حملات هوایی به تأسیسات نظامی این کشور و انهدام دهها فروند جنگنده میگ۲۹سوریه خبر دادند.

 

کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل عنوان کرد: بی تردید حکومت جدید برای پاسخ به پرسش های متعدد در زمینه چرایی تجاوزات رژیم صهیونیستی، نقش آنها در ساقط کردن حکومت بشار اسد و پرسش های دیگر با دردسرهای متعددی مواجه خواهند شد، زیرا حکومت اسد سال ها در برابر صهیونیست ها ایستادگی کرد و قرارداد «تعرض نکردن به مرزها» سال ۱۹۷۴ میلادی با صهیونیست ها منعقد شد و اینک صهیونیست های اشغالگر، بدعهد و متجاوز بلافاصله در نخستین روز قدرت گرفتن مخالفان سوری به طور رسمی به دستور بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر جنایتکار صهیونیست، یک جانبه از قرارداد خارج شدند و با قدرت تمام به بخش های مختلف سوریه تجاوز کردند.

با سرکار آمدن دولت جدید در سوریه، شرایط برای بسیاری از بازیگران منطقه ای و جهانی تغییر خواهد کرد

 

تسخیری گفت: حکومت جدید به ریاست مخالفان سوری پس از گذراندن مدتی سرخوشی ناشی از پیروزی باید در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک کشورشان موضع بگیرند. در عین حال اگر بخواهند اقدامی کنند، دیگر موشک و سلاح راهبردی ای برایشان باقی نمانده است، پس چه کار می تواند انجام دهند؟ در چنین شرایطی هرگونه مقاومت در برابر تجاوز صهیونیست ها بسیار بعید به نظر می آید.

 

وی تصریح کرد: در چنین شرایطی احتمالاً وضعیتی شبیه دوران حکومت نخست طالبان بر افغانستان، در سوریه حاکم خواهد شد؛ یعنی رهبران اصلی از برخورد با صهیونیست ها پرهیز خواهند کرد، اما فرماندهان میانی خودسرانه دردسرهایی برای صهیونیست ها به وجود خواهند آورد و ناهماهنگی میان فرماندهان رده نخست و میانی سبب سقوط حکومت نوپا خواهد شد.

 

کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با هشدار درباره اینکه احتمالاً حکومتی شبیه حکومت حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان در سوریه بر سر کار خواهد آمد، گفت: با سرکار آمدن دولت جدید در سوریه، شرایط برای بسیاری از بازیگران منطقه ای و جهانی تغییر خواهد کرد. 

 

ارسال نظر