سیاست فشار حداکثری ترامپ در برابر ایران مؤثر نبود-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

سیاست فشار حداکثری ترامپ در برابر ایران مؤثر نبود

وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد: سیاست فشار حداکثری ترامپ در برابر ایران مؤثر نبود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۳ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 02
کد خبر: ۷۶۱۸۳

به گزارش راهبرد معاصر هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبه ای تصریح کرد: سیاست فشار حداکثری ترامپ در برابر ایران مؤثر نبود.

وزیر خارجه آلمان امروز سه شنبه در کنفرانسی که توسط روزنامه «زیت» برگزار شد، در سخنانی اعلام کرد: ما پیش از این شاهد بودیم که تمدید پیمان «استارت نو» میان آمریکا و روسیه در مدت زمان کوتاهی امکان پذیر شد، پیمانی که در صورت عدم تمدید، ۵ فوریه منقضی می‌گردید. این پیمان یکی از ستون‌های اصلی معماری خلع سلاح جهانی به شمار می رود.

به ادعای وزیر امور خارجه آلمان، تمدید پیمان «استارت نو» امید را القا می‌کند و لذا احساس می‌شود که رویکرد آمریکا این است که در خصوص مسائلی که با آن موافق نیست؛ مانند موضوع اوکراین، پرونده الکسی ناوالنی، نقش روسیه در سوریه و لیبی و امثالهم فعالانه کار کرده و در فرایند گفتگو به راه حل دست خواهد یافت.

هایکو ماس در ادامه اضافه کرد: در دوران دونالد ترامپ، آمریکا سیاست «فشار حداکثری» را اعمال کرد؛ اما این (سیاست) حداقل در مورد ایران موثر نبود.

این در حالیست که شبکه تلویزیونی الجزیره ساعاتی پیش در گزارشی اعلام کرد که اتحادیه اروپا می‌گوید با طرف‌های شرکت کننده در توافق هسته‌ای و دولت جدید در آمریکا برای بازگشت توافق به مسیر صحیح خود در حال رایزنی است.

در بیانیه صادره از سوی اتحادیه اروپا در این خصوص آمده است: رفع تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را با طرف آمریکایی بررسی می‌کنیم.

در حالیکه دولت جدید آمریکا پیشتر در ادعایی عوام فریبانه مدعی شده بود که در صورت بازگشت تهران به فعالیت‌های هسته‌ای پیشین خود، حاضر است به توافق سال ۲۰۱۵ بازگردد؛ جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده است که این واشنگتن بود که با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از برجام خارج شد و لذا این کشور باید ابتدا به جبران اقدامات خصمانه خود بپردازد.

مواضع خصمانه دولت آمریکا علیه تهران

این در حالیست که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۸ ماه مارس سال ۲۰۱۸ میلادی (۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷) به بهانه‌های واهی و به صورت یکجانبه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد و از توافق هسته‌ای کشورهای ۱+۵ با ایران خارج شد.

واشنگتن سپس تهدید کرد که تحریم‌های خود علیه تهران که بر اساس توافق مذکور در زمان دولت قبلی این کشور تعلیق شده بود را بازمی گرداند.

واکنش ایران به انفعال اروپا و نقض عهدِ آمریکا

گفتنی است که یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران نیز بر اساس مادتین ۲۶ و ۳۶ مصرح در این توافق بین‌المللی به دلیل انفعال اروپا و نقض عهدِ آمریکا؛ برخی از تعهدات برجامی خود را کاهش داد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار