جوزپ بورل:تلاش برای احیای برجام بی‌وقفه ادامه دارد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

جوزپ بورل:تلاش برای احیای برجام بی‌وقفه ادامه دارد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اعلام اینکه تلاش برای احیای برجام بی‌وقفه ادامه دارد گفت، در وین پیشرفت‌هایی حاصل شده است اما مذاکرات به‌طور فشرده ادامه خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۸ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 10
کد خبر: ۹۱۲۵۲

به گزارش راهبرد معاصر «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه گفت، در مذاکرات وین برای احیای برجام، پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

بورل در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: «ما به‌طور بی‌وقفه در تلاش برای احیای برجام هستیم که همه جنبه‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای و برداشتن تحریم‌ها را شامل می‌شود».

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «در حال پیشرفت در مذاکرات وین هستیم اما این مذاکرات همچنان به شکل فشرده ادامه دارند».

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند و برگزاری پنج دور مذاکرات فشرده برای احیای برجام تاکنون به نتیجه نرسیده است.

در حالی که ایران اعلام کرده تمامی تحریم‌های اعمال شده پس از خروج آمریکا از برجام باید «لغو» شوند، واشنگتن تنها بر «تعلیق» بخشی از تحریم‌ها تأکید دارد و متذکر شده است صدها تحریم ممکن است همچنان پابرجا بماند.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش در این توافق هسته‌ای پایبند بود اما اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۸ اعلام کرد قصد دارد با توجه به عدول طرف‌های غربی از تعهداتشان، از حقوقش در چند بند برجام (از جمله بند ۳۶) برای کاستن از تعهدات خود ذیل این توافق استفاده کند.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

تهران اعلام کرده چنانچه طرف مقابل به تعهداتش بازگردد و تحریم‌ها را به صورت قابل راستی‌آزمایی رفع کند اجرای کامل تعهداتش را از سر خواهد گرفت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده