خبرنویسی بحران به سبک اینترنشنال-راهبرد معاصر
بازگشت ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه از ماموریت اقیانوسی تاکید معاون ایمنی سپاه بر استفاده از هوش مصنوعی فرایند انتخابات یک مرحله‌ای شود تأکید آیت الله رئیسی بر پرداخت بموقع وام ازدواج سردار زهرایی: طوفان‌الأقصی سبب بیداری ملت‌ها شد پلیس این 5 گروه را طبق لایحه حجاب باید بازداشت کند آخرین وضعیت بررسی پرداخت مطالبات فرهنگیان بازنشستگان بابت رتبه‌بندی معلمان و متناسب سازی حقوق در مجلس اسلامی: ایران به ونزوئلا برای راه اندازی شتاب‌دهنده‌های پزشکی کمک می‌کند استاندار گیلان: واردات چای به دستور رئیس‌جمهور محدود شد در دوره اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان چه گذشت؟ سردار قریشی: رسانه ها ستون فقرات جهاد تبیین و دریای امیدآفرینی هستند نظر وزیر کشور درباره تقسیم استان سیستان و بلوچستان آیت الله رئیسی و علی‌اف فردا سد قیز قلعه‌سی را افتتاح می‌کنند جزییات جدید درباره تعطیلی شنبه‌ها/ بانک‌ها هم شنبه‌ها تعطیل هستند؟ آخرین دستورکار هفتگی مجلس یازدهم

خبرنویسی بحران به سبک اینترنشنال

نگاهی به سیر انتشار اخبار اینترنشنال در حادثه انفجار صوتی، نشان می‌دهد این شبکه چگونه سعی کرد یک موضوع را خط دهی کند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۷ - ۲۰ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 11
کد خبر: ۹۴۹۹۶

به گزارش راهبرد معاصر  پس از شنیده شدن صدای انفجار بامداد شنبه در تهران بسیاری از رسانه‌ها اقدام به پوشش این خبر کردند و خبرنگاران خبرگزاری‌های مطرح با حضور در پارک ملت از محل انفجار صوتی، گزارش تهیه کردند.

اما ساعاتی بعد، رسانه سعودی ایران اینترنشنال بدون هیچ سند و مدرکی شروع به تحریف این اتفاق کرد و در ادعایی عجیب بیان کرد که این اتفاق در نزدیکی ساختمان مرکزی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران روی داده است. درواقع، این شبکه با برجسته‌سازی نام سازمان گسترش، تلاش داشت تا به مخاطب القا کند هدف انفجار این ساختمان بوده است.

و از آن عجیب‌تر و برای جهت‌دهی فکری به مخاطبان، مدعی شد که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در برنامه‌های هسته‌ای، موشکی و هوافضای ایران با سازمان انرژی اتمی، سپاه پاسداران و وزارت دفاع، همکاری می‌کند، درحالی که این سازمان زیرمجموعه وزارت صمت است و حوزه کاری آن  مرتبط با صنایع بزرگ کشور است.

شبکه ایران اینترنشنال برای جدی نشان دادن تئوری خودساخته‌اش (که بعدها مدعی شد به استناد یک سایت اسرائیلی بوده) حتی برنامه کارشناسی هم ترتیب داد‌ تا با تکرار ادعایش، آن را در ذهن مخاطب باورپذیر کند.

در ادامه این پروژه جنگ روانی، این رسانه بدون اشاره‌ به آن که خودش چنین شایعه‌ای را پرورش داده بود، خبر تکذیب ارتباط این صدای انفجار با یکی از ساختمان‌های سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران را منتشر کرد.  تکرار چندباره ادعا و تکذیب آن، همگی فقط یک هدف داشت: ماندگار کردن خبر وقوع یک خرابکاری مرتبط با صنایع هسته‌ای در ذهن مخاطب. شایعه‌ای که به دلیل سابقه ذهنی مخاطب، برای او باورپذیر می‌شود.

پیش از این نیز کارشناس این شبکه، یادداشت یکی از خبرگزاری‌های کشور که نوشته بود «آیا ظریف به دنبال هزینه میدان به پای دیپلماسی می‌گردد؟ مگر ظریف صفحه دختر دوست سابقش را فالو ندارد؟» را اشتباه ترجمه کرده بود و به دنبال آن شروع به تحلیل‌های عجیب و شاخدار درباره آن کرده بود!

کارشناس اینترنشنال صفحه «دختر دوست سابق» را صفحه «دوست دخترِ سابق» ترجمه و تحلیل کرده بود که خشم و عصبانیت در ایران به جایی رسیده که شنود اطلاعات سپاه از روابط عاشقانه ظریف با یک زن را منتشر می‌کنند./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده