پمپئو: چراغ سبزی به ترکیه نشان ندادیم-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

پمپئو: چراغ سبزی به ترکیه نشان ندادیم

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا که پیشتر کشورش با خروج نظامیانش از شمال سوریه عملا موجب حمله ی ارتش ترکیه به مناطق کردنشین سوریه شده بود در اظهاراتی جدید مدعی شده است که واشنگتن چراغ سبزی برای حمله به شرق رود فرات به آنکارا نشان نداده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۹ - ۱۸ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 10
کد خبر: ۲۴۴۸۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ با آغاز حملات نیروهای ترکیه به مناطق شمالی سوریه و تشدید واکنش های بین المللی علیه این اقدام؛ ایالات متحده آمریکا اندکی از مواضع پیشینش عقب نشسته و صراحتا به عدم دخالت در این رخداد اذعان نموده است؛ امری که با سیره عملی آمریکایی ها در شمال سوریه در تعارض مطلق است.

 

در همین باره مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به عملیات نظامی روز چهارشنبه ارتش ترکیه در سوریه گفت «ترکیه نگرانی‌های امنیتی مشروعی دارد.» با این حال او اضافه کرد «ما برای حمله به ترکیه،چراغ سبز نداده‌ایم.»

 

وزیر خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه هفدهم مهرماه در گفت‌وگوی تلویزیونی با شبکه پی.بی.اس گفت: «اولویت آمریکا مقابله با تروریسم است. حتی اگر این امر به عدم حمایت از نیروهای کرد، به‌عنوان یکی از متحدان وفادار آمریکا در نبرد با داعش بیانجامد.»

 

کاخ سفید نیز با صدور بیانیه‌ای در مورد حمله نظامی ترکیه در خاک سوریه، اعلام کرد که ترکیه تعهداتی مبنی بر بروز ندادن بحران انسانی، حفظ امنیت اقلیت‌های دینی، و همچنین بازنگشتن داعش داده است و آمریکا، ترکیه را در قبال این تعهدها مسئول می‌داند.

 

در این بیانیه که روز چهارشنبه ۱۷ مهر ماه منتشر شد آمده است: «ترکیه، که یکی از اعضای ناتو است، صبح امروز به خاک سوریه تعرض کرد. ایالات متحده از این حمله حمایت نمی‌کند و به وضوح به ترکیه گفته که این علمیات، ایده بدی است. هیچ‌ سرباز آمریکایی در آن منطقه حضور ندارد.»

 

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده نیز ساعاتی پس از اعلام آغاز عملیات نظامی ترکیه در داخل سوریه گفت، ما با دو طرف صحبت کرده‌ایم و به رئیس جمهوری ترکیه گفته‌ایم چه حسی داریم و چه کاری برای برون‌رفت از این شرایط باید انجام داد.

 

ترامپ عصر چهارشنبه ۱۷ مهر در یک نشست خبری در کاخ سفید در پاسخ پرسشی درباره حمله روز سه‌شنبه ترکیه به مناطق کردنشین شمال سوریه، با تاکید بر این که آمریکا هیچ سربازی در آن منطقه ندارد، گفت ما در حال پایان دادن به جنگ‌های بی‌پایانی هستیم که درگیر شده‌ایم و باید این کار را انجام دهیم.

 

وی با بیان این که ما گروه تروریستی موسوم به «دولت اسلامی» یا داعش را بطور کامل شکست داده‌ایم، گفت در عین حال گروه‌هایی مانند حزب کارگران کردستان (پ ک ک) در منطقه هستند که دشمن ذاتی ترکیه محسوب می‌شوند، و بالعکس؛ سال‌های طولانی است با یکدیگر در جنگ هستند.

 

رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از اظهارات خود در همین ارتباط گفت، ما وارد جنگ‌هایی شده‌ایم که به درازا کشیده شده‌اند و یک نفر باید به آنها پایان دهد.

 

وی در ادامه افزود «بدترین اشتباهی که ایالات متحده مرتکب شده است، به نظر من، رفتن به خاور میانه بود.»

 

ترامپ در ادامه جنگ در خاورمیانه را «باتلاق» توصیف کرد و گفت: نزدیک به هشت تریلیون دلار برای ما هزینه در بر داشته است و ما در حال برگرداندن سربازانمان به خانه هستیم.

 

رئیس جمهوری ایالات متحده خاطر نشان کرد که از روز اول کار خود در کاخ سفید تلاش کرد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه را از این جنگ منصرف کند، «اما آنها می‌خواهند بجنگند.»

 

از سوی دیگر لیندسی گراهام عضو جمهوری‌خواه و کریس ون هلن عضو دمکرات مجلس سنای آمریکا، روز چهارشنبه از تحریم‌های از ارایه پیشنهادی برای اعمال تحریم علیه ترکیه پرده برداشتند، این تحریم‌ها دارایی‌های رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه را در ایالات متحده را هدف قرار دده و محدودیت‌هایی در زمینه صدور ویزا اعمال می‌کند.

 

بر اساس این طرح پیشنهادی، ایالات متحده همچنین هرگونه معامله نظامی با ترکیه را متوقف و هر كس را كه از صنعت انرژی محلی ترکیه که نیروهای ترکیه از استفاده می‌کنند پشتیبانی کند مورد تحریم قرار داده و نیز با در نظر گرفتن خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 ساخت روسیه توسط ترکیه که خطرناک توصیف شده تحت تحریم قرار می‌گیرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار