چرا تروریست‌ها به‌دنبال ناامن کردن سوریه هستند؟ -راهبرد معاصر
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

چرا تروریست‌ها به‌دنبال ناامن کردن سوریه هستند؟ 

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه حامیان تروریست‌ها در تلاش برای بی‌ثباتی و ناامنی در سوریه و منطقه هستند، گفت: حامیان تروریست‌ها قصد دارند صهيونيست‌ها را از فشار افکار عمومی به دلیل نسل‌کشی در فلسطین اشغالی نجات دهند.
مرتضی مکی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۸ - ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 29
کد خبر: ۲۶۴۴۰۴

چرا تروریست‌ها به‌دنبال ناامن کردن سوریه هستند؟ 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ به‌دنبال برقراری آتش‌بس در لبنان که پس از تلفات سنگین ارتش تروریستی صهیونیستی در برابر رزمندگان حزب الله در جنوب این کشور و ناکام ماندن در پیشروی زمینی انجام شد، تروریست‌های نیابتی تحریرالشام که مورد حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی و متحدان منطقه ای آنها هستند، از بامداد چهارشنبه عملیات گسترده ای را در حومه حلب آغاز کردند که با وجود درگیری‌های شدید با ارتش سوریه که همچنان ادامه دارد، نتوانستند به شهر حلب نفوذ کنند.  

فرماندهی کل نیروهای مسلح سوریه در بیانیه ای اعلام کرد، گروه‌های تروریستی با نقض آشکار توافق کاهش تنش، تحت لوای آنچه تحریر الشام (جبهه النصره) تروریستی نامیده می‌شود، در حومه حلب و ادلب حمله بزرگی در جبهه ای گسترده با خط گیری و دستور حامیان منطقه ای و بین المللی به روستاهای و شهرک ها و مواضع نظامی در حومه حلب و ادلب انجام دادند.


در این بیانیه آمده است: نیروهای مسلح با این حمله تروریستی مقابله کردند، درگیری همچنان ادامه دارد و گروه های تروریستی متحمل تلفات و خسارت‌های سنگین شدند. نیروهای ما با آتش سنگین و با همکاری نیروهای دوست در حال مقابله با آنها برای بازگرداندن اوضاع به حالت قبل هستند.

صهیونیست ها به دنبال باز کردن جبهه جدیدی در منطقه هستند تا به نوعی بر شکست خود سرپوش بگذارند


مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره دست های پیدا و پنهان حمایت از ظهور مجدد گروه های تروریستی در منطقه ازجمله تحریرالشام در سوریه به «راهبرد معاصر» گفت: شرایط منطقه غرب آسیا بسیار ناپایدار شده و بی تردید بخش قابل توجهی از ناامنی و بی ثباتی منطقه ناشی از تحرکات مستقیم و غیر مستقیم رژیم صهیونیستی است.

وی افزود: در یک سالی که از تجاوز رژيم صهیونیستی به نوار غزه می گذرد، سران رژیم غاصب تلاش کرده اند با نسل کشی در غزه به اهداف خود دست یابند، اما ناامیدانه مجبور به توافق با حزب الله لبنان شدند و در تحقق نخستین اهداف خود، یعنی نابودی حماس و آزادی اسیران ناکام مانده اند. 

کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: با اینکه رژيم صهیونیستی تلاش کرد حزب الله لبنان را زیر فشارهای شدید نظامی قرار دهد، فرماندهان مقاومت ازجمله سیدحسن نصرالله را به شهادت برساند و ضربه سخت به حزب الله وارد کند، اما ترورهای انجام شده در رده های نخست و دوم فرماندهان حزب الله به تحقق اهداف رژيم صهیونیستی در منطقه منجر نشد. 

مکی با بیان اینکه رژيم صهیونیستی مجبور به امضای توافقنامه ای شد که سال 2006 میلادی در جنگ 33 روزه امضا، ولی نقض کرده بود، بار دیگر به این شکست سنگین و امضای قطعنامه تن دادند.

وی افزود: با اینکه آتش بس لبنان در ماه های آینده به دلیل بی ثباتی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در هاله ای از ابهام است، اما در حال حاضر تضمین آمریکایی ها برای برقراری آتش بس، برخی ها را نسبت به این موضوع تا حدی خوش‌بین کرده و حزب الله نیز تا حدی حاضر به پذیرش قطعنامه 1701 شده است. 

مکی با بیان اینکه صهیونیست ها به دنبال باز کردن جبهه جدیدی در منطقه هستند تا به نوعی بر شکست خود سرپوش بگذارند، تأکید کرد: به هیچ وجه نمی توان ارتباط میان جریان های تکفیری و صهیونیستی را نادیده گرفت. جریانی که سال 2011 میلادی در سوریه شکل گرفت، ازجمله داعش و دیگر گروه های سلفی و تکفیری تلاش کردند با گسترش ناامنی و بی ثباتی در سوریه به اهداف خود که گفته می شد بریدن بازوان ایران در منطقه بود، دست یابند، اما موفق به تحقق اهداف خود نشدند. 

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: سال های گذشته سوریه در ثبات نسبی به سر می برد، ثباتی که ناشی از اقدامات و مجاهدت های شهید سردار سلیمانی در ریشه کنی داعش در منطقه بود؛ لذا بار دیگر رژيم صهیونیستی درصدد فعال سازی فعالیت های تروریستی در منطقه است.

مکی تصریح کرد: جبهه شرارت متأسفانه سال 2011 میلادی به‌وسیله ترکیه فعال شد. ترکیه در ادامه به کانال اصلی برای ورود تکفیری ها و سلفی ها از جای جای جهان شد؛ یعنی آنها با ورود به ترکیه وارد خاک سوریه می شدند، لذا این بار نیز جبهه تکفیری ها از همان ناحیه تقویت می شود.

وی عنوان کرد: حامیان تروریست‌ها تلاش می کنند با ایجاد بی ثباتی و ناامنی در سوریه، منطقه را ناامن کنند تا صهیونیست ها را از فشار افکار عمومی به دلیل نسل کشی ای که در فلسطین اشغالی به راه انداخته اند، نجات دهند. علاوه بر این، ارتش سوریه برای مقابله با تروریست ها نیازمند همکاری و پشتیبانی روسیه و کمک های مستشاری ایران برای برقراری ثبات است.

مکی درباره چرایی برخی پیشروی های تروریست ها در خاک سوریه توضیح داد: با توجه به اینکه سوریه سال های گذشته ثبات نسبی یافته بود، این موضوع باعث کاهش حضور نیروهای مقاومت در سوریه در راستای مقابله با گروه های تروریستی و تکفیری شد. در مقابل، تروریست‌ها از این فرصت استفاده کردند و پیشروی های ناچیزی داشتند.

وی گفت: نیروهای تحریر الشام از نقطه ضعف برای ناامنی حلب سوءاستفاده کردند، لذا تلاش می کنند با رفت و آمد و تمرکز بر محورهای میان حلب و دمشق زمینه ها را برای بی ثباتی و ناامنی در سوریه و متعاقب آن منطقه فراهم کنند.


ارسال نظر
تحلیل های برگزیده