به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری 1400یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی ایران است. انتخابات 1400 تعیین کننده سرنوشت کشور است و دو طیف سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تشکیل میدهند. گفتنی است انتخابات ایران روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود. راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در معیشت مردم کشور دارد و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان در معرض رقابت قرار میگیرند. اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است و در ادامه این خبر آرشیو کامل اخبار امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را میخوانید.
نحوه ثبت نام در انتخابات ۱۴۰۰
حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نمی تواند شرکت کند و در اصل ۱۱۵ قانون اساسی شرایط ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده که در آن رجال سیاسی باید شرایط ذیل را نظیر ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور دارا باشند.
در قانون انتخابات ریاست جمهوری واژه رجل سیاسی به معنی مرد تعبیر میشود اما گفته می شود که زنان نیز میتوانند در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کنند. با این وجود تاکنون در هیچ کدام از انتخابات ریاست جمهوری زنان تایید صلاحیت نشدند. مهلت ثبت نام برای داوطلبان ریاست جمهوری پنج روز از تاریخ انتشار دستور شروع انتخابات به وزارت کشور است.
شورای نگهبان مسئول نظارت بر تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری است و پس از ثبت نام داوطلبان واجدالشرایط، شورای نگهبان ظرف مدت 5 روز به صلاحیت داوطلبان رسیدگی میکند و نتیجه را به وزارت کشور اعلام میکند.
چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت میکنند؟
افرادی همانند حسین دهقان، فریدون عباسی ، حسن سبحانی، سید محمد غرضی، مصطفی کواکبیان، سید محمدعلی افشانی، علی مطهری تایید کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 حضور دارند.
چه کسانی برای حضور در انتخابات 1400 تمایل دارند؟
افرادی نیز نسبت به شرکت در انتخابات 1400 ابراز تمایل کردند که عباس آخوندی، حمیدرضا حاجیبابایی، محسن رضایی، محسن رهامی، سید عزتالله ضرغامی، سعید محمد و مرضیه وحید دستجردی احتمال دارد در انتخابات ایران شرکت کنند.
احتمال حضور چه کسانی در انتخابات 1400 وجود دارد؟
گمانه زنی هایی از حضور برخی شخصیت ها را در انتخابات ریاست جمهوری 1400 وجود دارد که افراد چون محمدجواد آذری جهرمی، محمود احمدینژاد، غلامحسین الهام، مهرداد بذرپاش، سعید جلیلی، اسحاق جهانگیری، سید محمدصادق خرازی، سید حسن خمینی، سورنا ستاری، محمدرضا عارف، رستم قاسمی، محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی و علی نیکزاد احتمال دارد که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شوند.
چه کسانی در انتخابات 1400 شرکت نمی کنند؟
اما برخی شخصیت های سیاسی اعلام کردند که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 شرکت نمیکنند. غلامعلی حداد عادل، سید محمد خاتمی، سید ابراهیم رئیسی، محمدجواد ظریف، پرویز فتاح و محسن هاشمی رفسنجانی در انتخابات سیزدهم شرکت نمیکنند.
اخبار امروز انتخابات ریاست جمهوری 1400
زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری
براساس آخرین اعلام ستاد انتخابات کشور ثبت نام داوطلبین این انتخابات از روز سه شنبه مورخ ۲۱ اردیبهشت آغاز و تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت به مدت ۵ روز ادامه مییابد.
براساس ماده ۶۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:
۱- از رجال مذهبی، سیاسی.
۲-ایرانی الاصل .
۳-تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.
۴-مدیر و مدبر.
۵-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.
۶-مومن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور
نمایندگان مجلس یازدهم طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را دست بررسی دارند، ولی با توجه به زمان اندک باقی مانده تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد که قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب ۵/۴/ ۱۳۶۴ با اصلاحات بعدی همچنان مبنای برگزاری انتخابات باشد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میاندورهای ای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی ۲۸ خرداد ماه سال جاری برگزار خواهد شد .
در حال حاضر ثبت نام انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در حال انجام است.
کاندیداتوری یک چهره نظامی در انتخابات 1400
محمد کوثری نماینده اسبق تهران در مجلس برای انتخابات میان دوره ای مجلس یازدهم برای حوزه انتخابیه تهران ثبت نام کرد.
وی در مجالس هشتم و نهم از حوزه انتخابیه تهران و در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور داشت.
توصیههای میرسلیم به داوطلبان انتخابات 1400
سید مصطفی میرسلیم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در تحلیل شرایط کشور و الزامات دولت آینده، اظهار داشت: سال ١٤٠٠ ضمن این که نویدهای خوبی در بردارد، درایت و تلاش مضاعفی را طلب میکند تا ان شاءالله قرین موفقیت شود.
وی با بیان اینکه در میان شروط موفقیت دو شرط لازم است، تصریح کرد: دولت آینده در عین ضرورت شناخت داشتن از شرایط حاکم بر کشور و فضای بین المللی و لزوم تدوین برنامه مناسب برای چاره جویی مشکلات موجود، باید هرچه دارد، از آبرو و توانایی و کاردانی و قدرت مشورت و انعطاف و دوراندیشی، همه را بکار گیرد و آماده باشد که اصلا قدر زحمات او را نشناسند و حتی آماج همه گونه ناسزایی بشود و در یک کلام برای فداشدن مهیا شود و نه برای کسب نام و نان.
رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، ادامه داد: اصلا کسانی که در فکر ارضای شهوت ریاست طلبی و وزارت خواهی هستند وارد این میدان نشوند، زیرا چیزی نصیبشان نخواهد شد. انقلاب ما در شرایط امروز در همۀ سطوح جانباز نیاز دارد.
میرسلیم، تاکید کرد: دولت آینده ابتدا باید با دقت خزانه را از دولت دوازدهم تحویل بگیرد و هر وزارتخانه وضع موجود خود را به طور دقیق گزارش دهد و با تأییدیۀ دیوان محاسبات تحویل وزیر آینده بدهد.
وی با بیان اینکه اگر نقطۀ شروع کار دولت آینده روشن نباشد هیج گاه نخواهد توانست از عملکرد خود دفاع کند، ابراز عقیده کرد: اینها غیر از کلیاتی است که همه می دانند و برای آنها باید در فکر راه حل فوری بود، یعنی، سقوط بی سابقه ارزش پول ملی و رشد فاجعه بار نقدینگی و تورم فلج کننده و فروپاشی بازار سهام و اوراق بهادار و بی اعتمادی مردم به آن و خصوصا خطر جدی کسر بودجه معتنابه به دلیل واهی بودن بسیاری از درآمدهای منظور شده در قانون بودجه.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت آینده خواب و خوراک نخواهد داشت، وقت سرخاراندن هم نخواهد یافت، در شرائط انقباضی، خروج از رکود و رونق دادن به اشتغال مولد و رفع موانع کسب و کار و پاسخگویی به توقعات و مطالبات رو به افزایش و برحقّ مردمی و بریدن دست مفسدان و ریشه کنی فرآیندهای فسادزا، از پس هر کسی بر نمی آید؛ هزار نکته غیر از حُسن می باید!
میرسلیم به نقش مردم و همکاری آنها با دولت اشاره کرد و گفت: همراهی مردم با دولت و فرصت دادن به دولت برای اقدام به ترتیب اولویت و اعتماد کردن به اقدامات ضربتی و اضطراری، که ممکن است چند ماه دیگر صبر و تحمل نیاز داشته باشد تا تمام آثار مثبت و امید بخش خود را ظاهر کند.
وی ادامه داد: عدم توجه به لزوم مراعات اولویتها و به ضرورت اقدامات سنجیده باعث اتلاف بیت المال و در نهایت نارضایتی بیشتر خواهد شد. مردم مظلوم و شریف ما باید توجه داشته باشند که هشت سال آزگار فرصت سوزی را یک شبه نمی توان جبران کرد و هرکس چنان توقعی را دامن زند، خیانت به مردم کرده است.
رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ابراز امیداوری کرد که این گره پیچیده را ان شاءالله می توان باز کرد اما با سرانگشت درایت و پایمردی و شکیبایی و همدلی. البته ما در مجلس سعی می کنیم راه آینده را تا آنجا که می توانیم و در اختیارمان است ، هموار کنیم که دوران گذار هرچه زودتر و با نتیجۀ مثبت به نفع مردم، خصوصا گروه های آسیب پذیر، سپری شود. تمام اینها منوط به آن است که انتخاب آینده درست انجام گیرد و اشتباهات گذشته تکرار نشود.
سیدعباس نبوی در انتخابات ۱۴۰۰ ثبتنام میکند
حجتالاسلام سید عباس نبوی استاد حوزه و دانشگاه و از اعضای موسس دفتر تحکیم وحدت قرار است در انتخابات ریاستجمهوری 1400 ثبتنام کند.
وی ریاست مؤسسه تمدن و توسعه اسلامی را برعهده دارد و معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاون فرهنگی و پژوهشی نهاد نمایندگی رهبری، عضویت در شورای فرهنگ عمومی کشور و مسئولیت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه تربیت مدرس از جمله سوابق پیشین نبوی است.
پاسخ ابراهیم رئیسی به احتمال کاندیداتوری اش در انتخابات 1400
فاصله تا انتخابات ۱۴۰۰ کوتاه است اما تکلیف کاندیداهای این انتخابات همچنان معلوم نیست. به گزارش رکنا، کاندیداها در بیم و امید آمدن نیامدن مانده اند. از جمله این کاندیداها ابراهیم رئیسی است که اصولگرایان او را محور وحدت می دانند اما رئیس فعلی قوه قضاییه چه نگاهی به کاندیداتوری در این انتخابات دارد؟
اخیرا دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی روایتی از جلسه روز گذشته دانشجویان با رئیس قوه قضائیه را منتشر کرده است.
انتخابات 1400محمدپور، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی به پاسخ آیت الله رئیسی به حضور احتمالیاش در عرصه رقابتهای انتخاباتی اشاره کرده و می گوید از ایشان خواستیم درمورد احتمال حضورشان در انتخابات 1400 توضیح دهند که با قدرت گفتند: «من به چیزی غیر از قوه قضائیه فکر نمیکنم.»
تحلیل کیهان از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
حسین شریعتمداری نوشت:
* دولت محترم طی ۸ سال گذشته بهگونهای عمل کرده بود که انگار همه کشور در وزارت خارجه خلاصه شده و تنها دستور کار آن نیز مذاکرات هستهای است! و در این راه تا آنجا پیش رفت که حتی آب خوردن مردم را هم به نتیجه مذاکرات گره زد. این تصور -بخوانید توهم- که برجام، فتحالفتوح است! بزرگترین دستاورد تاریخ ایران است! همه قدرتهای بزرگ در برابر ما تسلیم شدهاند!
* انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه سال جاری یکی دیگر از نشانههای امیدآفرین امسال است. توضیح آنکه دولت آقای روحانی با وعدههای فراوانی که داد بر کرسی اجرایی کشور نشست ولی متاسفانه بسیاری از وعدهها بر زمین ماند و نه فقط مشکلاتی که وعده حل آنها را داده بود برطرف نشد بلکه مشکلات کمرشکن دیگری نظیر گرانیهای افسارگسیخته، بیکاری، تورم، افزایش نجومی قیمت مسکن و اجارهبها، تعطیلی کارخانجات و کارگاههای تولیدی، توقف فعالیتهای هستهای، افزایش تحریمها، کاهش بیسابقه ارزش پول ملی و ... را نیز به ملت تحمیل کرد. برای ارزیابی عملکرد دولت کافی است وعدههای داده شده را با آنچه در عمل دیده میشود به مقایسه بنشینید ...
* این سخن اگرچه تلخ و ناگوار است ولی پایان کار دولت کنونی و رویکرد مردم به دولتی کارآمد و جوان و انقلابی یکی از نشانههای امیدآفرین در سال پیشروی است.