بیانیه گروه ۷: احیای برجام راه را برای پرداختن به مسائل منطقه‌ ای باز می کند-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

بیانیه گروه ۷: احیای برجام راه را برای پرداختن به مسائل منطقه‌ ای باز می کند

وزیران خارجه گروه هفت در بیانیه‌ای گفته احیای توافق هسته‌ای برجام راه را برای پرداختن به مسائل منطقه‌ای باز می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۹ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 05
کد خبر: ۸۶۷۳۴

به گزارش راهبرد معاصر وزیران خارجه گروه ۷ بعد از اتمام نشست این گروه بیانیه مشترکی صادر کردند. در بخشی از این بیانیه تأکید شده احیای برجام راه را برای پرداختن به مسائل منطقه‌ای و امنیتی باز می‌کند.

 

در بند ۳۶ این بیانیه که به ایران اختصاص یافته آمده است:«ما متعهد به اطمینان یافتن از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستیم.»

جمهوری اسلامی ایران بارها ادعاهای کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی درباره تلاش برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را رد کرده اما بر حق خود برای برخورداری از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح‌آمیز هسته‌ای تأکید کرده است.

 

وزیران خارجه کشورهای گروه ۷ از رایزنی‌های میان طرف‌های برجام در وین برای تضمین اجرای کامل این توافق هسته‌ای استقبال کرده‌اند.

در این بیانیه از اقدامات اخیری که ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و نقض عهد کشورهای اروپایی انجام داده ابراز نگرانی شده است: «اقدامات جدید ایران تحولاتی جدی و مایه نگرانی عمیق هستند.»

 

در ادامه این سند آمده است: «احیای برجام و اجرای کامل آن می‌تواند راه را برای رسیدگی به نگرانی‌های امنیتی و منطقه‌ای، از جمله برای حمایت از نظام منع اشاعه هموار کند.»

وزیران خارجه گروه ۷ در ادامه ایران را به حمایت از «نیروهای نیابتی» و «بازیگران مسلح غیردولتی» متهم کرده‌اند. آنها همچننی از ایران خواسته‌اند «فعالیت‌های موشکی ناسازگار با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد» را متوقف کند.

 

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که متن قطعنامه ۲۲۳۱، ایران را از انجام آزمایش‌های موشکی منع نمی‌کند. در متن این قطعنامه از ایران «خواسته شده است» از انجام آزمایش با موشک‌هایی که برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای ساخته شده‌اند خودداری کند. این در حالی است که موشک‌های ایران برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی نشده‌اند.

 

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد. تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود به این توافق هسته‌ای را کاهش داد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار