کارنگی: عربستان سعودی در یمن سردرگم و بلاتکلیف مانده است-راهبرد معاصر
پرچم‌ها در تایلند نیمه افراشته شدن حمله وحشیانه صهیونیست‌ها به جنین در دومین روز متوالی سفیر ایران: قرار بود شهید امیرعبداللهیان به لبنان بیاید یمن جشن ملی خود را تا پایان عزای عمومی ایران به تاخیر انداخت گفتگوی واشنگتن با تل‌آویو درباره حمله به شهر رفح استعفای مقام امنیتی تل‌آویو به‌دلیل انتقاد از نحوه مدیریت جنگ غزه نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند

کارنگی: عربستان سعودی در یمن سردرگم و بلاتکلیف مانده است

بنیاد کارنگی در گزارش خود درباره جنگ پنج ساله یمن نوشت: ولی‌عهد سعودی، عربستان را در باتلاق یمن گرفتار کرده است؛ او نمی‌داند که چه می‌خواهد و گیج و سردرگم است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۶ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 17
کد خبر: ۸۸۱۹
به گزارش  راهبرد معاصر ، «بنیاد کارنگی» یکی از مهم‌ترین کانون‌های اندیشه و تحلیل سیاسی در آمریکا، در یادداشتی اعلام کرد که عربستان و امارات در جنگ یمن «بلاتکلیف» مانده‌اند و خودشان هم «نمی‌دانند دنبال چه هستند».

«نیل پاتریک»،  پژوهشگر انگلیسی در مقاله تحلیلی که مرکز کارنگی منتشر کرد، گفت: استراتژی سردرگم عربستان موجب بروز وضعیت فروپاشیده در مرزهای ملتهب جنوبی این کشور شد که به طور مستقیم بر امنیت ملی عربستان تاثیرگذار است.

وی افزود: رویکرد نظام سعودی نسبت به مسئله یمن نشان دهنده تمایل آن برای پذیرفتن یک کشور ضعیف در همسایگی عربستان است که این امر به امارات عربی متحده برای خلق هرج و مرج و مشکلات در یمن فرصت داده است.

براساس این گزارش، پاتریک گفت: از آنجایی که امارات مستقیما تحت تاثیر جنگ یمن قرار نمی‌گیرد وضعیت کنونی یمن به آن اجازه داده به زیان عربستان و همه یمنی‌ها از یمن بهره برداری راهبردی کند.

به اعتقاد این پژوهشگر غربی، عربستان به جای اینکه بخواهد با حملات هوایی کور خود الحوثی‌ها را وادار به موشک پراکنی به داخل عمق عربستان و به بار آوردن خرابی ها بکند، بهتر بود سلاح رایج خود یعنی «ریال» و «وهابیت» را برای جلب دوستی و همکاری قبایل بکار گیرد.

در این گزارش که با عنوان «عربستان نمی‌داند چه می‌خواهد» منتشر شده است، نویسنده تصریح کرد: عربستان نمی‌داند در یمن به دنبال چیست جنگی که از چهار سال پیش در یمن جریان دارد برای مهار انصار الله و برگرداندن آنها به پایگاه‌هایشان در شمال یمن به راه افتاد و دیگر برای اینکه مجددا رهبری یمن در صنعا به دست کسی برسد که با ریاض همکاری می‌کند.

بنا بر گزارش کارنگی، اما سعودی‌ها با مشارکت امارات با رفتارهای مخرب خود در سطح سیاسی نتایج معکوسی می‌بینند، حملات هوایی آنها هم در کنار سیاست سنتی عربستان در تطمیع یمنی‌ها  که برای جلب دوستی آنها تاثیرهای متفاوتی داشته است هیچ کدام نتوانست عربستان را به اهداف خود برساند.

به گفته پاتریک، امارات آشکارا از جدایی طلبان جنوب حمایت کرده و مخالف دشمن آنها یعنی «عبد ربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی یمن است که مورد حمایت عربستان قرار دارد.

به عقیده این پژوهشگر انگلیسی در استان المهره که در دورترین نقطه شرق یمن واقع است عربستان و امارات به دنبال تضعیف نفوذ سلطان نشین عمان و تلاش‌های آن برای تسهیل رساندن سلاح  به دست انصار الله است به گونه‌ای که از عناصر محلی معارض حمایت می‌کند و در همین راستا عربستان تلاش‌های نسنجیده خود را در دیگر مناطق یمن برای گسترش ایدئولوژی‌های وهابی خود بکارگرفته که البته نتایج معکوسی داشته است.

نویسنده این یادداشت می‌گوید؛ سعودی‌ها از هجده ماه پیش به دنبال کنترل مرزهای بین المهره و سلطان نشین عمان، فرودگاه استان و تاسیسات بندری آن هستند، امارات هم بر آن است المهره را که رابطه دوستی با سلطان نشین عمان دارد به نقشه‌های جدایی طلبانه جنوب یمن ملحق کند.

در ادامه این یادداشت آمده است؛ علت نبود انسجام در رویکرد عربستان در قبال یمن به سنتی بازمی‌گردد که عربستان به آن عادت کرده است؛ و آن این است که ریاض مشکلی ندارد برای حفظ امنیت خود یمن را ضعیف نگه دارد.

نویسنده در پایان آورده است: روشن است که سیاست عربستان کارساز نیست و فروپاشی کشور یمن مشکلات امنیت ملی که عربستان با آن روبروست را وخیم‌تر می‌کند در حالی که امارات که فقط متاثر از پیامدهای غیرمستقیم این مسائل می‌شود با تحریک یمنی‌ها به عربستان و یمن به یک اندازه آسیب می‌زند.

کارنگی نوشت: محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی، عربستان را در باتلاق یمن گرفتار کرده است؛ او نمی‌داند که چه می‌خواهد و امارات عربی متحده هم آن را به بازی گرفته تا به اهداف خود از جمله تسلط بر مرزهای بین المهره و سلطان نشین عمان دست یابد.
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده