اولویت آیت الله رئیسی روابط با کشورهای آسیایی است-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است
دیپلمات سابق هند:

اولویت آیت الله رئیسی روابط با کشورهای آسیایی است

یک دیپلمات ارشد سابق هند به تعمیق روابط تهران و پکن در دوره «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران اشاره کرد و نوشت، سیاست خارجی کنونی ایران اولویت در روابط با کشورهای آسیایی است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۸ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 04
کد خبر: ۱۰۰۸۹۰

به گزارش راهبرد معاصر یک دیپلمات ارشد سابق هند به تعمیق روابط تهران و پکن در دوره ریاست جمهوری «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» اشاره کرد و نوشت، سیاست خارجی رئیس جمهور ایران اولویت بندی در روابط با کشورهای آسیایی همچون چین به عنوان شریک اصلی است.

«ام .کی. بهادرا کومار» سفیر سابق هند در ترکیه و ازبکستان روز شنبه در توییتی در این زمینه نوشت: «رابطه جدید بین چین و ایران با دولت آقای رئیسی در حالی آغاز می‌شود که وی آشکارا مشتاق گسترش روابط و متعهد به پیگیری سیاست خارجی با اولویت بندی روابط با کشورهای آسیایی همچون چین به عنوان شریک اصلی است. در نتیجه این تعمیق همکاری، "سازمان همکاری‌های شانگهای" شتاب بیشتری خواهد گرفت.»

«وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین در گفت‌وگوی تلفنی روز جمعه با «حسین امیرعبداللهیان»، آغاز به کار وزیر امور خارجه ایران را به وی تبریک گفت.

وزیر امور خارجه چین با ابلاغ سلام رئیس جمهور کشورش به رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور اسلامی ایران، بر نقش سازنده و کلیدی کشورمان در تحولات منطقه تاکید کرد.

وانگ یی با تأکید بر اینکه جهت گیری چین توسعه همه جانبه روابط دوجانبه فیمابین است، اهتمام جدی رئیس جمهور چین برای توسعه روابط دو کشور را مورد تأکید قرار داد و افزود: معتقدیم هیچ تحول و یا مانعی در سطح بین‌المللی نمی‌تواند در روابط پایدار دو کشور خللی ایجاد کند.

وزیر امور خارجه چین در ادامه آمادگی کشورش برای اجرای توافقات پیشین بین دو کشور و از جمله سند مشارکت راهبردی ۲۵ ساله و همچنین پیگیری موارد مورد توافق در گفت‌وگوی تلفنی دو رئیس جمهور را مورد تأکید قرار داد.

وانگ یی همچنین تاکید کرد که جامعه بین‌المللی راهی جز مبارزه با یکجانبه گرایی و قلدرمآبی در سطح جهانی ندارد. وزیر امور خارجه چین در ادامه از ارسال حجم بالای واکسن سینوفارم در ماه سپتامبر و طی روزهای آینده به کشورمان خبرداد.

امیرعبداللهیان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی بر روابط راهبردی دو طرف و دوستی دیرینه مردم دو کشور تأکید و از حمایت چین برای پیوستن کشورمان به سازمان همکاری شانگهای تشکر کرد.

وزیر امورخارجه ایران یکجانبه گرایی آمریکا را تهدیدی برای صلح و ثبات جهانی ذکر کرد و سیاست قطعی ایران در مخالفت با مداخله جویی‌های برخی قدرت‌ها در امور داخلی کشورهای دیگر از جمله چین را مورد تاکید قرار داد. امیرعبداللهیان روابط ایران و چین را بر پایه دوستی راهبردی و شراکت قدیمی ارزیابی کرد و با تشریح اولویت‌های دولت سیزدهم از جمله سیاست خارجی آسیا محور، اراده ایران برای توسعه همه جانبه روابط با چین را مورد تصریح قرار داد.

وزیر امور خارجه ایران همچنین اهتمام ویژه وزارت‌ امور خارجه و دولت جمهوری اسلامی ایران بر عملیاتی کردن توافق مشارکت راهبردی و پیگیری برنامه توسعه روابط را مورد تأکید قرار داد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده