پیشرفت قابل توجه در مذاکرات تجاری آمریکا و چین حماس: اسیر دو تابعیتی آمریکایی اسرائیلی را آزاد می‌کنیم قطر: به روند مذاکرات ایران و آمریکا کمک خواهیم کرد؛ آنها می‌توانند به توافق دست پیدا کنند هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد علت اصلی اختلاف ترامپ و نتانیاهو به روایت رسانه عبری زبان عراقچی به امارات می‌رود واشنگتن: آمریکا و چین برای کاهش کسری تجاری به توافق رسیدند حملات هوایی اسرائیل به سه بندر یمن نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه عراقچی: از نظر ما غنی سازی باید ادامه یابد و جای مصالحه نیست /رفع تحریم‌ها یکی از پایه‌های مذاکرات ما است وزیر خارجه عمان: مذاکرات ایران و آمریکا دربردارنده ایده‌های مفید و خلاقانه بود رویترز: ترامپ به دنبال جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری عربستان است

تاکید گوترش بر اصلاح شورای امنیت

دبیر کل سازمان ملل متحد روز یکشنبه از لزوم اصلاح شورای امنیت سازمان ملل و نظام مدیریت مالی «برتون وودز» خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۶ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 21
کد خبر: ۱۸۵۳۴۹

به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «رویترز»، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه در سخنانی در هیروشیمای ژاپن گفت که زمان اصلاح شورای امنیت و برتون وودز، برای همسویی با «واقعیت‌های دنیای امروزی» فرا رسیده است.

گوترش در نشست مطبوعاتی در هیروشیما، مکان برگزاری نشست سران گروه-۷ گفت که هر دو نهاد منعکس کننده روابط قدرت در سال ۱۹۴۵ هستند و باید به‌روز شوند.

او گفت: «معماری مالی جهانی منسوخ، ناکارآمد و ناعادلانه شد. در مواجهه با شوک‌های اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹ و تهاجم روسیه به اوکراین، این نظام نتوانسته وظیفه اصلی خود را به عنوان یک شبکه ایمنی جهانی انجام دهد.»

نظام مدیریت پولی برتون وودز اواخر جنگ جهانی دوم، قوانین روابط مالی و بازرگانی میان آمریکا، کانادا، غرب اروپا، استرالیا و ژاپن را مشخص کرد.

شورای امنیت ملل متحد نیز یکی از ارکان سازمان ملل متحد است و وظیفه حفظ امنیت و صلح بین‌المللی را به عهده دارد. بر اساس منشور این سازمان ،حیطه کاری شورای امنیت اعزام نیروهای حافظ صلح، تصویب تحریم‌های بین‌المللی و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم است. تصمیم‌های این شورا به صورت قطعنامه‌های شورای امنیت اعلام می‌شود.

شورای امنیت پنج عضو دائم و ۱۰ عضو انتخابی دارد. پنج عضو دائم این شورا در تصمیم‌ها و رای‌گیری‌های شورا حق وتو دارند. ریاست شورای امنیت نوبتی است. اعضای اصلی این شورا آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس هستند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده