اعلام نرخ مصوب بلیط اتوبوس برای سفر‌های اربعین به مرز چذابه مبلغ و شرایط وام اربعین دانشجویی اعلام شد + جزئیات زمان شارژ کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد شرایط خرید ارز اربعین در «بله» اعلام شد آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟ دادستان کل کشور: افزایش قیمت برنج در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری واریز حقوق تیر بازنشستگان از فردا یکشنبه ۲۹ تیر خرید طلای آنلاین شرطی شد + جزئیات قیمت سکه امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / نیم سکه چند شد؟ قیمت طلا امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / طلای ۱۸ عیار چقدر افزایش داشت؟ عبور مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات / استان‌های پر مصرف کدام‌اند؟ قیمت روز خودرو‌های سایپا و ایران خودرو امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ + جدول قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۸ تیر ۱۴۰۴ آبفا: ذخایر سد‌های تهران در پایین‌ترین وضعیت خود قرار دارد/ مجتمع‌های مسکونی چند طبقه، مخزن و پمپ نصب کنند

پیش بینی بورس فردا دوشنبه 12 تیر 1402

سبزپوشی نماگر‌های تالار شیشه‌ای در روز یکشنبه، پس از روز‌ها بالاخره امید به بهبود روند بازار سهام را در دل سهامداران زنده کرد. بورس تهران در جریان دادوستد‌های روز یکشنبه با افزایش بیش از 13 هزار واحدی شاخص کل مواجه شد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۷ - ۱۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 03
کد خبر: ۱۹۲۳۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ بورس تهران بالاخره پس از مدت‌ها طعم نقشه یکدست سبز سهام را چشید. با این حال توقف ارزش معاملات در سطوح پایین‌تر از 6 هزار میلیارد تومان باعث شده تا شیرینی رشد شاخص آنچنان به دل سهامداران نچسبد. بنابراین با وجود رشد خوب نماگر‌های تالار شیشه‌ای، کمتر کسی با اطمینان از اتمام روند اصلاحی حرف به میان می‌آورد.

بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات یکشنبه در سطح دو میلیون و 157 هزار واحدی ایستاد. خبر مثبت در رابطه با خودروسازان، بیشترین بار جو مثبت امروز بازار سرمایه را به دوش داشت.

طی معاملات روز یکشنبه رشد شرکت‌های کوچک بورس بیشتر بود و از شاخص‌سازها سبقت گرفتند. به نحوی که شاخص هم‌وزن با رشد 1.07 درصدی به سطح 754 هزار و 966 واحدی رسید.

بورس تهران زیر ذره‌بین آمار و ارقام

بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی حکایت از توقف روند خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس یکشنبه، خبر از ورود اندک 43 میلیارد تومانی پول از بورس می‌دهد.


همچنین تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات را 9 میلیارد و 300 میلیون و ارزش معاملات را پنج هزار و 909 میلیارد تومان نشان می‌دهد.

از خودرو تا دلار؛ درایور‌های رشد بازار سهام

در هفته‌های اخیر، ناامیدی از بازار به اوج رسیده بود. با نگاهی به فشار فروش‌ها و روند خروج پیاپی سرمایه از سهام در این مدت، تشخیص دلایل بروز این وضعیت چندان سخت نیست.

همچنین ارزش معاملات در حالی که در مقاطعی از فروردین و اردیبهشت‌ماه سال جاری به ارتفاع بالاتر از 20 هزار میلیارد تومان در روز رسیده بود، در حال حاضر پایین‌تر از 6 هزار میلیارد تومان قرار دارد.

بسیاری معتقدند در چنین مواقعی بازار برای عبور از روند نزولی نیاز به یک شوک مثبت قوی دارد. در غیر این صورت اخبار مثبتی که منتشر می‌شوند فقط فرصتی برای نوسان‌گیری معامله‌گران و خروج سهامداران فراهم می‌سازند.

روز جاری خبری در فضای بازار پیچید که توانست به کلی سنتیمنت بازار را تغییر دهد. تا جایی که حوالی ساعت 10 روز یکشنبه، نماد«خودرو» به صف خرید نشست. این شرایط برای خساپا نیز حاکم بود با این تفاوت که دومین خودروساز بزرگ کشور تا پایان بازه معاملاتی با صف خرید همراه بود.

همانگونه که بورسی‌ها به خوبی به یاد دارند استارت رالی قدرتمند بورس تهران در ابتدای آبان ماه سال گذشته با ماجرای ورود خودرو‌های پرتیراژ به بورس کالا زده شد. این به معنی فروش تولید‌کننده با قیمت‌های رقابتی و به دور از قیمت‌گذاری دستوری بود. اما این ماجرا عمر کوتاهی داشت و با ورود شورای رقابت، تنها پس از چندماه پای خودرو‌های پرتیراژ از بورس کالا برچیده شد. بنابراین پتانسیل گروه خودرو در ایفای نقش لیدری برای سهام، امتحان خود را قبلا پس داده است.

روز یکشنبه خبری مبنی بر احتمال بازنگری شورای رقابت در قیمت‌های وضع شده برای محصولات خودروسازان، توانست جریانی از تقاضا را وارد بازار سهام کند. حال سهامداران گروه خودرویی و تمام فعالان بازار، امیدوارند با تجدیدنظر در قیمت‌های اعلامی، شرایط خودروسازان بهبود یابد و پس از آن سنتیمنت مثبت آن به گروه‌های دیگر تسری یابد.

همچنین در گزارش‌های پیشین اشاره شد که انتظارات در خصوص روند قیمت دلار با توجه به تحولات تیم سیاست خارجی آمریکا، افزایشی شده است. با وجود اینکه برخی کارشناسان معتقدند قیمت دلار به لحاظ ارزشی نسبت به ریال حباب دارد، مرخصی اجباری رابرت مالی، کسی که عموما مواضع نزدیک به احیای توافق داشت، ممکن است باعث تغییر رفتار معامله‌گران میدان فردوسی شود. به همین واسطه بازگشت اسکناس آمریکایی به کریدور 50 هزار تومانی نقش مهمی در سبزپوشی امروز بازار سهام داشت.

پیش بینی بورس دوشنبه

بورس تهران در جریان روند معاملاتی روز یکشنبه با روند افزایشی تقاضا مواجه بود. این روند تا پایان بازه معاملاتی ادامه داشت. بر همین اساس در ارتباط با پیش بینی بورس روز میانی هفته باید بیان داشت کفه ترازو به سوی سبز ماندن نماگر‌های تالار شیشه‌ای سنگینی می‌کند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار