تلاش سناتورهای آمریکایی برای فشار بر ترکیه-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

تلاش سناتورهای آمریکایی برای فشار بر ترکیه

در تداوم ایجاد چالش میان ترکیه و کنگره آمریکا بر سر حمله نظامی ارتش ترکیه به شمال سوریه، دو سناتور آمریکایی از ترامپ خواستند تا تحریم هایی جدید بر علیه ترکیه وضع نماید.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 03
کد خبر: ۲۹۶۵۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ حمله برق آسای ارتش ترکیه به شمال سوریه موسوم به عملیات چشمه صلح با انتقاد بسیار شدید دولت های غربی و کنگره آمریکا همراه شد. با این حال دونالد ترامپ که به اتخاذ مواضع غیر منتظره شهره می باشد، از در پیش گرفتن موضعی سخت در قبال اردوغان پرهیز کرده و با خروج نظامیانش از سوریه، فضا را برای جولان ارتش ترکیه و متحدینش در شمال سوریه فراهم کرد.

 

از همان بازه تا به اکنون، سنا و مجلس نمایندگان آمریکا به انحای گوناگون کوشیده تا رئیس جمهور را به وضع تحریم های شدید بر علیه آنکارا ترغیب نماید. در جدیدترین این رخدادها «لیندزی گراهام»، سناتور جمهوری‌خواه و «کریس ون هولن»، سناتور دموکرات از دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا خواستند تا ترکیه را به‌خاطر خرید سامانه موشکی اس-۴۰۰ تحریم کند. این دو همچنین اعلام کردند عدم انجام چنین اقدامی پیامی منفی به دیگر کشورها می‌فرستد.

 

در متن این نامه آمده است: «زمان صبر کردن دیگر به پایان رسیده است. زمان آن رسیده که قانون را اجرا کنیم.»

 

این دو در این نامه که آن را به «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، تحویل داده‌اند آمده است: «عدم انجام چنین کاری پیام بدی را به دیگر کشورها می‌فرستد که زیر پا گذاشتن قوانین آمریکا عواقبی در پی ندارد.»

 

دولت آمریکا از مدت‌ها پیش ترکیه را برای عدم خرید و دستکم عدم استفاده از سامانه اس-۴۰۰ تحت فشار قرار داده است. واشنگتن مدعی است که فعال شدن این سامانه در یک کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) جنگنده‌های این ائتلاف را در معرض خطر قرار می‌دهد و می‌تواند موجب درز اطلاعات محرمانه ناتو به روسیه شود.

 

واشنگتن در واکنش به خرید این سامانه توسط ترکیه، آنکارا را از برنامه تولید مشترک جنگنده «اف-۳۵» کنار گذاشته و تحویل این جنگنده‌ها به ترکیه را نیز به حالت تعلیق درآورده است. ترکیه تأکید کرده است که در صورتی که واشنگتن جنگنده‌های ترکیه را تحویل ندهد، این کشور از کشور دیگری، احتمالا روسیه، جنگنده می‌خرد.

 

آمریکا همزمان دیگر متحدان خود از جمله مصر، عربستان سعودی و هند را برای خودداری از خرید جنگنده و تسلیحات از روسیه تحت فشار قرار داده است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده