سفیر سعودی بیروت را ترک کرد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

سفیر سعودی بیروت را ترک کرد

یک رسانه حاشیه خلیج فارس در واکنش به ترک بیروت توسط سفرای عربستان سعودی و امارات گزارش کرد، ریاض با این اقدام تصمیم گرفته پیام‌های غیرمستقیمی مبنی بر عدم رضایت از روند سیاسی لبنان بفرستد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۲۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از آنکه « ولید البخاری» سفیر عربستان سعودی در لبنان، بیروت را ترک کرد، این گمانه‌زنی به وجود آمده که ریاض از روند تشکیل دولت در لبنان ناراضی است. البخاری دوم نوامبر و بدون اعلام قبلی، لبنان را برای یک «مرخصی طولانی مدت» ترک کرد و امور را به کاردار سپرد.

 

همچنین حدود دو هفته پیش «حمد الشامسی» سفیر امارات در لبنان، این کشور را ترک کرد تا کار جدید خود در قاهره را بر عهده بگیرد. بر اساس گزارش «الخلیج اونلاین» ابوظبی سفیر جدیدی در لبنان تعیین نخواهد خواهد و به داشتن کاردار در بیروت اکتفا خواهد کرد.

 

الخلیج اونلاین در اشاره به رفتن سفیر عربستان سعودی اعلام کرد: در زمانی که اختلافات درباره روند تشکیل دولت جدید لبنان به ریاست «سعد الحریری» ادامه دارد، عربستان سعودی تصمیم گرفت که پیام‌های غیرمستقیمی را بفرستد مبنی بر اینکه از آنچه در لبنان می‌گذرد، ناراضی است و چه بسا به نظارت بر وضعیت از راه دور اکتفا کند.

 

در ادامه این گزارش آمده، طی هفته‌های گذشته پیش‌بینی‌ها درباره احتمال ازسرگیری حمایت ریاض از سعد الحریری بیشتر شده بود اما با ادامه اختلافات قدیمی درباره شکل دولت جدید و «موضع حزب‌الله و حامیان سیاسی آن بویژه جریان ریاست‌جمهوری "التیار الوطنی الحر"» این امیدها کنار رفت و به نظر می‌رسد الحریری در چالش‌ها و ائتلاف‌هایی بیش از توانایی‌اش برای راضی کردن حامیان منطقه‌ای و بین‌المللی گرفتار شده است.

 

الخلیج اونلاین درباره ترک بیروت توسط سفرای امارات و عربستان سعودی گزارش کرد، این بدان معنا نیست که کشورهای حاشیه خلیج فارس از لبنان دست شسته‌اند بلکه این اقدام آنها نوعی سرزنش کردن قدرتی است که به تعهدات خود بویژه در مسأله بیطرفی لبنان از اختلافات منطقه‌ای پایبند نبوده است. این اقدام سعودی به دلیل شکست سلطه حاکمه لبنان در توقف حملات رسانه‌ای علیه ریاض و نیز «ناتوانی آن در توقف مداخلات حزب‌الله در منطقه» است.

 

بر اساس این گزارش، علی‌رغم آنکه روزنامه‌‌های سعودی ماه گذشته نوشتند که عربستان سعودی نمی‌خواهد کسی جز سعد الحریری در رأس دولت لبنان باشد ترک بیروت توسط سفرای سعودی و امارات تأکید می‌کند که حمایت سعودی از الحریری بستگی به شکل دولت لبنان دارد./ فارس

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده