بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

هشدار از نزدیک جنگنده چینی به هواپیمای جاسوسی آمریکا

چند رسانه آمریکایی به شرح رهگیری یک هواپیمای جاسوسی آمریکا بر فراز دریای چین جنوبی توسط یک جنگنده نیروی هوایی چین که مجهز به چهار موشک هوا به هوا بود پرداختند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۴ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 25
کد خبر: ۱۷۴۳۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، دست کم سه رسانه آمریکایی که خبرنگارانشان به عنوان شاهد عینی سوار بر یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی «پی-۸ ای پوسایدون» بودند، گزارش دادند، یک جنگنده «جی-۱۱» نیروی هوایی چین، مجهز به چهار موشک هوا به هوا، مانورهایی را با هدف رهگیری این هواپیمای جاسوسی آمریکایی بر فراز دریای چین جنوبی به اجرا در آورده است.

 

روزنامه «وال استریت ژورنال» نوشت، این جنگنده چینی ابتدا پشت هواپیمای نیروی دریایی آمریکا ظاهر شده، سپس با عبور از روی آن در فاصله ۱۵۰ متری از بال آن قرار گرفته است.

 

پی-۸ هواپیمای نظامی با کاربری گشت دریایی، شناسایی-جاسوسی، اخطار هوایی و پشتیبانی جنگ الکترونیک است که نیروی دریایی ارتش آمریکا از آن استفاده می‌کند.

 

این روزنامه نوشت که در ادامه این وضعیت، یک ایستگاه زمینی ارتش چین به هواپیمای شناسایی پی-۸ آمریکا این پیام را مخابره کرد: «هواپیمای آمریکا، نیروی هوایی ارتش آزادیبخش خلق صحبت می‌کند. شما در حال نزدیک شدن به حریم هوایی چین هستید. فاصله ایمن را حفظ کنید، در غیر این صورت رهگیری خواهید شد».

 

پایگاه آمریکایی «ان.بی.سی نیوز» نیز نوشت، این هواپیمایی نیروی دریایی آمریکا قبل از دریافت هشدار چین چند ساعت مشغول پرواز در شمال جزایر پاراسل بوده و در پاسخ به پیام مخابره شده اول چینی‌ها گفت که پرواز آن در حریم هوایی بین‌المللی صورت می‌گیرد.

 

به نوشته ان.بی.سی نیوز، چینی‌ها در پیام دومی به این هواپیمای آمریکایی هشدار دادند: «از این نزدیک‌تر نشوید و در غیر این صورت شما کاملا مسئول دانسته خواهید شد».

 

ان.بی.سی نیوز در ادامه این گزارش نوشت، بلافاصله بعد از مخابره این پیام جنگنده جی-۱۱ چین در فاصله ۱۵۰ متری بال چپ هواپیمای گشت‌زنی آمریکا قرار گرفت و در ضمن عبور این هواپیما بر فراز جزایر عمدتا خالی از سکنه، بالغ بر یک ساعت در کنار آن پرواز کرد.

 

جزایر پاراسل محل استقرار چند پایگاه نظامی ارتش چین است.

 

به نوشته این رسانه، مقام‌های آمریکایی ادعا کردند، برخوردهایی از این دست که خبرنگاران چند رسانه شامل ان.بی.سی نیوز و سی.ان.ان روز جمعه سوار بر هواپیمای جاسوسی آمریکایی، شاهدش بوده‌اند، حرفه‌ای هستند اما با تشدید رقابت چین و آمریکا بر سر کسب نفوذ در منطقه اقیانوسیه هر چه بیشتر رخ می‌دهد.

 

طبق گزارش ان.بی.سی، عوامل نیروی دریایی آمریکا در داخل این هواپیما به تحلیل تصاویر راداری دوربین‌های ویژه آن در طی پرواز بر فراز جزایر «پاراسل» در دریای چین جنوبی پرداخته و در ادامه این هواپیما به یک پایگاه ارتش آمریکا در اوکیناوای ژاپن بازگشت.

 

خبرنگار شبکه سی.ان.ان نیز در خصوص مشاهداتش از این اتفاق نوشت، جنگنده چینی به حدی به هواپیمای آمریکایی نزدیک شد که او تشخیص داد خلبان‌های چینی سرشان را به سمت آنها چرخاندند.

 

خبرنگار سی.‌ان.ان نتیجه‌گیری کرد این رخداد سند و مدرکی از بروز تنش‌ها بین آمریکا و چین در دریای چین جنوبی است.

 

طبق این گزارش، این هواپیمای آمریکایی بعد از شناسایی یک ناوشکن چینی مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده برای پیدا کردن دید نزدیک‌تر به حدود ۳۰۰ متری آن نزدیک شده و پاسخ هشدارآمیز این ناوشکن چینی به خود را برانگیخته است./ فارس

ارسال نظر