اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد
رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد:

نگاه جهان اسلام به توسعه روابط اقتصادی ایران و عربستان

رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه ایران و عربستان نقش سازنده‌ای در تحکیم روابط میان کشورهای اسلامی ایفا می‌کنند، گفت: افزایش همکاری میان تهران و ریاض در حوزه‌های ارزی و بانکی سرآغاز گسترش همکاری‌ها میان سایر کشورهای اسلامی است.
رحمان سعادت؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 17
کد خبر: ۲۱۳۶۹۲

نگاه جهان اسلام به توسعه روابط اقتصادی ایران و عربستان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ معاون ارزی بانک مرکزی باهدف توسعه مناسبات ارزی- بانکی و همچنین دیدار و گفت و گو با همتای خود در بانک مرکزی عربستان به ریاض سفر کرد.


رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی درباره سفر معاون ارزی بانک مرکزی کشورمان به ریاض و آثار گسترش روابط ارزی و بانکی ایران با قوی ترین کشورهای منطقه ازجمله عربستان به «راهبرد معاصر» گفت: سفر معاون ارزی بانک مرکزی برای شکل دهی دور جدیدی از مناسبات میان ایران و عربستان در حوزه های ارزی و بانکی از جنبه‌های مختلفی نقطه عطف در تازه ترین روابط ایران و عربستان به شمار می رود، زیرا ایران و عربستان جزو کشورهای مؤثر منطقه و حتی عرصه بین الملل هستند.

انتظار می رفت بعد از ازسرگیری ارتباط میان ایران و عربستان شاهد گسترش رایزنی ها و همکاری های دو کشور در بخش های مختلف باشیم


وی افزود: ایران و عربستان دو قطب بزرگ صادرکننده انرژی و دو عضو مهم اوپک هستند، بنابراین هرگونه توافق میان ایران و عربستان و گسترش مناسبات در بخش های مختلف ازجمله ارزی و اقتصادی به دلیل آثاری که این دو حوزه در تجارت خارجی و اقتصاد کشورها بر جای می گذارد، بسیار حائز اهمیت است.


کارشناس مسائل اقتصادی یادآور شد: انتظار می رفت بعد از ازسرگیری ارتباط میان ایران و عربستان شاهد گسترش رایزنی ها و همکاری های دو کشور در بخش های مختلف باشیم، بنابراین رایزنی بر سر توافق ارزی در آینده نه چندان دور به توافق در حوزه نفت و صادرات انرژی به نفع ایران می شود.


سعادت گفت: ایران و عربستان دو عضو مهم اوپک به شمار می روند. هرچند ایران با وجود فشارهای تحریمی آمریکا نفت صادر می کند و مشتریان خاص خود را دارد، اما انتظار می رود در همکاری با عربستان در اوپک تأثیر بیشتری داشته باشد و با کمک عربستان بتوان برخی تصمیم گیری ها را در اوپک به نفع خود تمام کرد.


کارشناس مسائل اقتصادی درباره سایر آثار همکاری ارزی و بانکی میان ایران و عربستان عنوان کرد: با توجه به اینکه دو کشور در جهان اسلام بسیار تأثیرگذار هستند و نقش سازنده ای در تحکیم روابط میان کشورهای اسلامی ایفا می کنند، افزایش همکاری تهران و ریاض در حوزه های ارزی و بانکی سرآغاز گسترش همکاری ها میان سایر کشورهای اسلامی است.


وی توضیح داد: گسترش همکاری های اقتصادی میان کشورهای اسلامی به همبستگی سیاسی جهان اسلام و حفظ منافع و عواید اقتصادی قابل توجهی برای همه کشورهای مسلمان منطقه که با ایران و عربستان در ارتباط هستند، منجر می شود. در تعریف راهبردهای ارزی و بانکی میان ایران و عربستان سایر همکاری های اقتصادی و گسترش تجارت خارجی دیده خواهد شد.


سعادت معتقد است: با توجه به آینکه عربستان زیر تحریم آمریکا قرار ندارد و به لحاظ درآمدی سرشار است، توسعه همکاری های ارزی و بانکی با ریاض می تواند در دور زدن تحریم های ارزی و بانکی و تسهیل تجارت منطقه ای به ایران کمک کند. عربستان ارتباطات بین‌المللی و منابع ارزی زیادی دارد، بنابراین می تواند خریدار کالای ایرانی یا زمینه ساز صادرات نفت یا کالای ایرانی و تسهیل کننده دریافت ارز باشد.


کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: همان گونه که با رایزنی های سیاسی و اقتصادی با سران کشورهای مختلف توانستیم بخشی از پول‌های بلوکه شده خود را آزاد کنیم، با توسعه روابط ارزی و بانکی با عربستان می توان منابع ارزی حاصل از فروش نفت را بدون تأخیر و از دست رفتن زمان با تسهیل گری ریاض صاحب شد.

توسعه همکاری های ارزی و بانکی با ریاض می تواند در دور زدن تحریم های ارزی و بانکی و تسهیل تجارت منطقه ای به ایران کمک کند


وی افزود: اینکه بانک مرکزی از کانال عربستان که موقعیت خاصی در جهان اسلام دارد به دنبال تحقق منابع مالی است، راهبرد صحیحی است که علاوه بر حل بخشی از مشکلات ارزی و بانکی در ارتباط با بانک های عربستان، به ایجاد همبستگی در حوزه های  اقتصادی، سیاسی و حتی فرهنگی برای دو کشور منجر می شود و با تنش زدایی از ارتباطات کشورهای غرب آسیا و افزایش ارتباطات مالی، منطقه را بیش از پیش قدرتمند می کند.


سعادت درباره عملکرد دولت سیزدهم در گسترش روابط ارزی و بانکی گفت: خوشبختانه از زمان انتصاب رئیس جدید بانک مرکزی تاکنون شاهد تأکید این نهاد ارشد پولی و بانکی بر پویایی و توسعه دیپلماسی منطقه‌ای با کشورهای عربی در رأس آن ها عربستان سعودی هستیم. تحرکاتی که در یک سال گذشته منشأ خیر و برکت برای اقتصاد ایران بوده و بخشی ازآن در آزادسازی منابع ارزی جلوه گر شده است.

 

ارسال نظر