به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه پاسایر نویه پرسه ازوقوع تراژدی دیگری برای پناهندگان در شمال فرانسه خبر داد.
یک دختر هفت ساله بر اثر واژگونی قایق پناهجویان در شمال فرانسه جان خود را از دست داد. روزنامه «لا ووکس دو نورد» به نقل از اداره پلیس این کشور گزارش داد، در مجموع ۱۶ مهاجر صبح امروز با قایقی به سمت کانال مانش در حرکت بودند تا از آنجا به انگلیس برسند.
این دختر به همراه پدر و مادر و سه خواهر و برادرش در قایق بودند. خانواده او نیز مانند سایر مهاجران از این حادثه جان سالم به در بردند. آنها پس از نجات به یک سالن بدنسازی منتقل شدند و لباسهای خشک به آنها ارائه شد. پلیس از بزرگسالان بازجویی کرد و تحقیقات را آغاز کرد.
برای مدت طولانی، بسیاری از مهاجران با قایقهای لاستیکی از سواحل شمالی فرانسه از کانال مانش به بریتانیا میگذرند. مهاجران مکررا در این گذرگاههای سازماندهی شده توسط قاچاقچیان جان خود را از دست میدهند.
همین هفته گذشته یک کشته و دو نفر مفقود در حین عبور یک قایق حامل پناهندگان از این گذرگاه رخ داد.
از سال ۲۰۱۸، فرانسه با حمایت مالی لندن اقداماتی را علیه مهاجران در این منطقه انجام داده است. مرزبانان بریتانیایی و آژانس حفاظت از مرزهای اروپایی فرانتکس نیز میخواهند با یکدیگر همکاری نزدیکتری دراین زمینه داشته باشند.
به این ترتیب دریای مدیترانه زیر سایه سیاستهای ضد مهاجرتی کشورهای اروپایی، بیش از هر زمان دیگری برای مهاجران و پناهجویان مرگبار شده است.
بر اساس اطلاعات سازمان ملل از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون هزاران مهاجر و پناهجو در تلاش برای عبور از دریای مدیترانه جهت رسیدن به اروپا جان باخته یا مفقود شدند.
سازمان بینالمللی مهاجرت سازمان ملل برآورد میکند که از سال ۲۰۱۴ بیش از ۲۸ هزار نفر در تلاش برای رسیدن به اروپا از طریق دریای مدیترانه جان خود را از دست دادهاند.
نهادهای مختلف با اشاره به این آمار تاکید کردهاند که آمار واقعی مرگ و ناپدید شدن پناهجویان بسیار بیشتر از موارد ثبت شده است؛ چراکه بسیاری از موارد مرگ و مفقود شدن پناهجویان و مهاجران در مسیرهای اروپایی ثبت نشده است.
بهر حال مهاجرت همچنان بحرانی حل نشده در اتحادیه اروپا باقی مانده است و اتحادیه اروپا برای حل این بحران و کاهش قربانیان پناهجو به جای ایجاد راههای قانونی برای ورود مهاجران همچنان اهرم فشار بر این قشر مظلوم را افزایش داده و سیاستهای سختگیرانه تری را در قبال آنها در دستور کار قرار میدهد.
پس از سالها بحث و گفتگو نمایندگان کشورهای اتحادیه اروپا و پارلمان در اواخر سال گذشته میلادی درباره اصلاحات اساسی در سیستم پناهندگی و تشدید سختگیریها علیه پناهندگان به توافق رسیدند.
بر اساس این توافق در آینده باید رویههای مرزی یکسانی در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا وجود داشته باشد. بهویژه، برنامههایی برای برخورد بسیار سختتر با مردم کشورهایی که نسبتاً امن تلقی میشوند، وجود دارد. بر این اساس تا زمان تصمیم گیری در مورد درخواست پناهندگی، افراد باید بتوانند در کمپهای بازداشت تحت شرایطی مانند زندان اسکان داده شوند.
بر اساس این طرح، توزیع پناهجویانی که به دنبال حمایت در میان کشورهای اتحادیه اروپا هستند با استفاده از یک "مکانیسم همبستگی" سازماندهی مجدد خواهد شد. کشورهایی که نمیخواهند پناهندگان را بپذیرند باید حمایتهای دیگری را ارائه دهند، به عنوان مثال در قالب پرداختهای نقدی. بر این اساس همچنین پناهجویان رد شده نیز باید در آینده به راحتی به کشورهای امن ثالث اخراج شوند.
از طرف دیگر کشورهای اروپایی به صورت مجزا هم بر تشدید سیاستهای سختگیرانه خود در قبال پناهجویان ادامه میدهند. / تسنیم