مقتدایی: ایران اجازه بهره برداری آمریکا از برجام را نمیدهد-راهبرد معاصر
مخبر: فرصت خوبی برای توسعه روابط ایران و چین وجود دارد ادای احترام 90 تن از سران و مقامات کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای به مقام رئیس جمهور شهید و همراهان حضور رهبر انقلاب در منزل شهید رئیسی امیر سرتیپ هادیان: یک تیم مجرب مشغول بررسی حادثه بالگرد رئیس‌جمهور و همراهان هستند بیانیه پایانی ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اختتامیه ششمین دوره «مجلس خبرگان رهبری» آغاز شد تشییع پیکر شهدای کادر پرواز شهادت در پایگاه یکم شکاری ارتش رهبر انقلاب در دیدار «رئیس مجلس لبنان»: ملت ایران از حادثه تلخ اخیر به عنوان یک فرصت استفاده خواهد کرد رهبر انقلاب در دیدار «رئیس جمهور تونس»: همدلی‌های کنونی میان ایران و تونس باید تبدیل به همکاری‌های میدانی شود امیر قطر با رهبر انقلاب دیدار کرد رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر پاکستان: سفر اخیر آقای رئیسی به پاکستان می‌تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور باشد «علی باقری کنی» سرپرست وزارت امور خارجه شد رئیس اقلیم کردستان عراق وارد تهران شد وزیر خارجه مصر: خواستار تقویت روابط با ایران هستیم حسینی‌پور سرپرست معاونت امور مجلس رئیس‌‎جمهور شد

مقتدایی: ایران اجازه بهره برداری آمریکا از برجام را نمیدهد

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: ایران اجازه بهره‌برداری آمریکا از برجام را نمی‌دهد چون ایالات متحده رسما خروج خود از برجام را اعلام کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۷ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 29
کد خبر: ۵۶۷۹۳

به گزارش راهبرد معاصر عباس مقتدایی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره ادعای اخیر وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران گفت:‌ ایران اجازه بهره‌برداری آمریکا از برجام را نمی‌دهد چون ایالات متحده رسما خروج خود از برجام را اعلام کرده و بر اساس مواد 36 و37 تنها کشورهایی که جزو امضاکنندگان این توافقنامه بین‌المللی هستند می‌توانند از مکانیسم ماشه استفاده کنند. 

 

وی افزود: آمریکا در تلاش است تا با سو‌ءاستفاده از  شورای امنیت سازمان ملل متحد و همچنین اعمال فشار بر آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و دبیرکل سازمان ملل به مقاصد خود برسد. ترامپ در این مقطع تاریخی به یک شوک در انتخابات نیاز دارد تا بتواند آرایش داخلی آمریکا را به نفع خودش تغییر دهد. بنابراین نیاز ترامپ به یک شوک اثرگذار سبب شده تا موضوع ایران در کانون توجهات انتخاباتی آمریکا قرار گیرد. 

 

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: امروز نقش منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای ایران آنقدر پراهمیت و پررنگ است که انتخابات آمریکا نیز تحت تاثیر موضوع ایران است و در همین راستا  ترامپ برای جلب نظر لابی صهیونیست تلاش می‌کند تا با بازگرداندن تحریم‌ها در سطح کلانِ بین‌المللی، به صهیونیست‌ها اطمینان بدهد که منافع آنان را زودهنگام تامین می‌کند.

 

مقتدایی ادامه داد:‌ البته این اعمال فشارهای آمریکا نه تنها خواسته‌های آمریکا و ترامپ را حاصل نکرده بلکه منجر به رهایی ایران از اقتصاد نفتی و خوداتکایی حداکثری ایران شده استبه طوری که  در ماه‌های آینده بودجه بدون نفت برای ایران بسته خواهد شد و نظام اقتصادی ایران به این واسطه  از چنبره تحریم رها خواهد شد و عملاً فشار حداکثری آمریکا به استقلال کامل ایران در عرصه اقتصادی منتهی خواهد شد. بنابراین آمریکا از فشارهایی که تاکنون وارد کرده نتیجه عکس گرفته و مقاومت ملت ایران نیز گویای هوشیاری تمام عیار یک ملت است.

 

این عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین  آمریکا از نظر سیاسی، حقوقی و ساختارهای بین‌المللی مجاز به اعمال فشار و بهره برداری از برجام نخواهد بود اما در عین حال یکجانبه گرایی آمریکایی در بالاترین سطح خود هویدا شده و همین عامل نیز سبب شده تا حتی هم پیمانان این کشور نیز از یکجانبه‌گرایی آمریکا حمایت نکنند.

 

مقتدایی در پاسخ به این سوال که چقدر ممکن است که آمریکا در استفاده از حربه «دابل وتو» برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران توفیق داشته باشد؟ تصریح کرد: آمریکا نهایت تلاش خود برای فشار حداکثری بر ایران را انجام داده و منافع خود را در این موضوع می‌بیند ولی در عین حال فضای بین‌المللی به نفع آمریکا نیست و هر گونه فشار بیشتر به ایران ضرر حداکثری برای اروپا را به همراه خواهد داشت. نفت در خاورمیانه و خلیج فارس است اروپا نیز نیازمند نفت است بنابراین فشار آمریکا به ایران اقتصاد اروپا را به ویرانه خواهد کشاند.

 

تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده