اندیشکده آمریکایی: ائتلاف اقتصادی جدید تهران ـ مسکو شکل گرفته است-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

اندیشکده آمریکایی: ائتلاف اقتصادی جدید تهران ـ مسکو شکل گرفته است

اندیشکده آمریکایی نوشت، تفاهمنامه بین تهران و مسکو بیانگر جدیدترین همکاری بین دو کشوراست و انتظار می‌رود این روابط در آینده نزدیک افزایش یابد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۳ - ۰۵ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 26
کد خبر: ۱۳۹۸۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، یک اندیشکده آمریکایی در تحلیلی درباره توسعه روابط دو کشورهمسایه ایران و روسیه نوشت، انتظار می‌رود تقویت روابط بین ایران و روسیه در آینده نزدیک افزایش یابد.

اندیشکده «مرکز سیاست امنیتی» واقع در پنسیلوانیای آمریکا به تازگی در تحلیلی به قلم «مایا کارلین» تحلیلگرخود تحت عنوان «شکل گیری ائتلاف اقتصادی جدید بین روسیه و ایران» نوشت، روسیه و ایران توافقنامه تجاری دوجانبه‌ای امضا کردند که در آن مراکز تجاری در «سن پترزبورگ» و «تهران» تاسیس می‌شود. این یادداشت تفاهم تجارت بین دو کشور را در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، کشاورزی و دارو ارتقا می‌دهد.

* ایران و روسیه، دشمنان غرب به هم نزدیک شده‌اند

بنابر اعلام منابع رسانه‌ای ایران، این توافق به «پروژه کریدور شمال-جنوب» سرعت می‌بخشد. مسیر تجاری راهبردی با هند می‌تواند به مسکو و تهران کمک کند تا «آبراه سوئز» در مصر را در تلاشی مهم برای هر دو کشور دور بزنند.

نویسنده ادامه داد، در حالیکه روابط روسیه و ایران به گذشته‌های دور باز می‌گردد، دو کشور در چند سال گذشته افزایش همکاری را تجربه کرده‌اند. تهاجم روسیه به کی‌یف و برنامه هسته‌ای تهران، این دشمنان غرب را به هم نزدیک کرده است.

در ادامه این مطلب آمده است، چند روز قبل از حمله روسیه به اوکراین در فوریه، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه با همتای ایرانی خود در اولین ملاقات حضوری دیدار کرد و دو رئیس جمهور برای برقراری مجدد توافقنامه همکاری بیست ساله که در سال ۲۰۰۱ امضا شد، همدیگر را ملاقات کردند. هدف اصلی این قرارداد تقویت روابط تجاری بین دو کشور در بخش‌های مختلف بود.

*تلاش تهران و مسکو برای دور زدن تحریم‌ها

مایا کارلین نوشت، در حالی که مذاکرات احیای برجام اخیراً متوقف شده است، تهران و مسکو تجارت نفت و گاز را در تلاش برای دور زدن تحریم‌های غرب در پیش گرفته‌اند. اخیرا معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد که ایران می‌تواند به مرکز اصلی حمل و نقل و لجستیک برای تضمین حمل‌ونقل متقابل کالا تبدیل شود. به گفته وی، دو کشور توان بالقوه تجارت حدود ۵۰ میلیون تن کالا را در چند سال آینده دارند.

در انتهای این مطلب با اشاره به توسعه همکاری‌های تهران و مسکو در حوزه نظامی آمده است، در حالی که امضای یادداشت تفاهم نشان دهنده جدیدترین نشانه همکاری روسیه و ایران است، انتظار می‌رود تقویت روابط بین دو کشور در آینده نزدیک افزایش یابد.

شایان ذکر است که «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه گفته است که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور این کشور قطعا در مقطعی به ایران سفر خواهد کرد، اما تاریخ دقیق این سفر هنوز مشخص نیست.

سخنگوی کرملین در پاسخ به سئوالی درباره احتمال سفر پوتین به ایران و شرکت در نشست سران آستانه گفت: «او قطعاً با گذر زمان به آنجا خواهد رفت، اما تاریخ دقیق هنوز مشخص نشده است.»

طبق گزارش رسانه روسی، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه (دوم تیرماه) ابراز امیدواری کرد که نشست ایران، روسیه و ترکیه در تهران برگزار شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده