توضیحات سخنگوی دولت درباره تقدیم لایحه الحاق دولت ایران به سازمان شانگهای به مجلس-راهبرد معاصر
مخبر: فرصت خوبی برای توسعه روابط ایران و چین وجود دارد ادای احترام 90 تن از سران و مقامات کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای به مقام رئیس جمهور شهید و همراهان حضور رهبر انقلاب در منزل شهید رئیسی امیر سرتیپ هادیان: یک تیم مجرب مشغول بررسی حادثه بالگرد رئیس‌جمهور و همراهان هستند بیانیه پایانی ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اختتامیه ششمین دوره «مجلس خبرگان رهبری» آغاز شد تشییع پیکر شهدای کادر پرواز شهادت در پایگاه یکم شکاری ارتش رهبر انقلاب در دیدار «رئیس مجلس لبنان»: ملت ایران از حادثه تلخ اخیر به عنوان یک فرصت استفاده خواهد کرد رهبر انقلاب در دیدار «رئیس جمهور تونس»: همدلی‌های کنونی میان ایران و تونس باید تبدیل به همکاری‌های میدانی شود امیر قطر با رهبر انقلاب دیدار کرد رهبر انقلاب در دیدار نخست وزیر پاکستان: سفر اخیر آقای رئیسی به پاکستان می‌تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور باشد «علی باقری کنی» سرپرست وزارت امور خارجه شد رئیس اقلیم کردستان عراق وارد تهران شد وزیر خارجه مصر: خواستار تقویت روابط با ایران هستیم حسینی‌پور سرپرست معاونت امور مجلس رئیس‌‎جمهور شد

توضیحات سخنگوی دولت درباره تقدیم لایحه الحاق دولت ایران به سازمان شانگهای به مجلس

سخنگوی دولت تاکید کرد: لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای پس از تصویب در دولت، جهت طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 14
کد خبر: ۱۵۰۶۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، علی بهادری‌جهرمی صبح امروز چهارشنبه 23 شهریور در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای پس از تصویب در دولت، جهت طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شد. با توسعه متوازن سیاست خارجی در دولت سیزدهم برای تامین منافع ملی، عضویت ایران در سازمان شانگهای، بزرگترین بازار منطقه‌ای جهان، با جدیت در‌حال پیگیری است».

 

 سازمان همکاری شانگهای در سال ۱۹۹۶ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، پایه‌گذاری شد. این سازمان در ابتدا با عنوان «شانگ‌های ۵» نامگذاری شد؛ اما مدتی بعد و پس از پیوستن ازبکستان در سال 2001 به این سازمان، رسماً به نام «سازمان همکاری شانگهای» تغییر نام داد.

 

کشورهای چین و روسیه نقش اصلی و تعیین‌کننده‌ای در سازمان شانگ‌های دارند. این سازمان در سال 2015 با عضویت هندوستان و پاکستان موافقت کرد.

 

جمهوری اسلامی ایران نیز در سپتامبر ۲۰۲۱ و در پایان اجلاس بیست‌ویکم که در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان برگزار شد، با رأی تمام اعضا رسماً به عضویت اصلی این سازمان درآمد./ فارس

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده