مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور منتخب/ رهبر انقلاب: با روحیهٔ جهادی می‌شود کوه‌های مشکل را از جا کَند-راهبرد معاصر
دفتر رئیس‌جمهور تحویل پزشکیان شد پزشکیان در مراسم تنفیذ: قول می‌دهیم راهی جز انصاف و عدالت نپوییم ارائه آمار انتخابات ریاست جمهوری توسط وزیر کشور در مراسم تنفیذ مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور منتخب/ رهبر انقلاب: با روحیهٔ جهادی می‌شود کوه‌های مشکل را از جا کَند حضور مقامات لشکری و کشوری در مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور منتخب اعمال حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی نیازمند اذن ولی‌فقیه است واکنش محسن رضایی به تهدیدات صهیونیست‌ها علیه حزب‌الله لبنان مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور منتخب توسط رهبر انقلاب تا دقایقی دیگر آغاز می‌شود آخرین اقدامات شورای راهبری انتخاب وزرای دولت چهاردهم آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم؛ امروز پس از تنفیذ توسط رهبر انقلاب مخبر: برای پشتیبانی از دولت جدید آمادگی داریم تنفیذ؛ حکمی برای مشروعیت‌بخشی به جایگاه ریاست‌جمهوری قالیباف: مجلس به دنبال حداکثر تعامل با دولت چهاردهم است آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم از فردا+ جزئیات مراسم تنفیذ مهمانان خارجی مراسم تحلیف مسعود پزشکیان

مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور منتخب/ رهبر انقلاب: با روحیهٔ جهادی می‌شود کوه‌های مشکل را از جا کَند

مراسم تنفیذ و اعطای حکم رئیس‌جمهور منتخب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی (ره) آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 28
کد خبر: ۲۵۱۹۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ مراسم تنفیذ و اعطای حکم رئیس‌جمهور منتخب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز یکشنبه در حسینیه امام خمینی (ره) آغاز شد.

 

مراسم تنفیذ و اعطای حکم رئیس‌جمهور منتخب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز شد.

 

در این مراسم، حکم منتخب ملّت برای ریاست جمهوری بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، توسط ولی‌فقیه تنفیذ می‌شود.

 

در این مراسم احمد وحیدی وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ارائه می‌کند.

 

در ادامه پس از قرائت متن حکم تنفیذ رئیس‌جمهور منتخب و ایراد سخن توسط مسعود پزشکیان، رهبر انقلاب سخنرانی خواهند کرد.

 

جمعی از مقامات لشکری و کشوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان اصناف، خانواده معظم شهدا و میهمانان خارجی جهت شرکت در مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور منتخب، در حسینیه حضرت امام خمینی(ره) حضور یافتند.

 

در این مراسم، هیئت و مقام‌های خارجی به ریاست رؤسای جمهور و نخست‌وزیران، رؤسای مجالس کشورهای مختلف، معاونین رئیس جمهور، معاون نخست‌وزیر و نایب رئیس‌ رؤسای 

 

مجالس و وزرای کشورهای مختلف و همچنین؛ فرستادگان ویژه، دبیران کل و سفرا حضور دارند که سفیران مقیم و غیر مقیم بیش از یک‌صد کشور اسلامی و غیراسلامی هم در مراسم حضور دارند.

 

پس از ورود رهبر انقلاب اسلامی به حسینیه امام خمینی (رحمه‌الله علیه) سرود ملی توسط گروه موسیقی اجرا شد.

 

پس از اجرای سرود ملی، احمد ابوالقاسمی قاری بین‌المللی قرآن کریم آیاتی چند از کلام‌الله مجید را قرائت کرد.

 

گزارش وزیر کشور از روند برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری
نخستین سخنران مراسم تنفیذ، احمد وحیدی وزیر کشور بود.
وی در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، گفت: پروردگار بلند مرتبه را سپاسگزارم که با لطف و رحمت بیکران خود به همه ما توفیق خدمت به همه ملت شریف ایران را در نظام مردم سالاری دینی عطا فرمود و در امتداد این توفیق امکان برگزار مطلوب انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را مهیا ساخت.
وی افزود: از دستاوردهای مردم سالاری دینی، سیاسی و حضور مردم در صحنه‌های تعیین سرنوشت خود است که از ابتدای انقلاب تاکنون در ۴۴ انتخابات به منصه ظهور رسیده است.
وزیر کشور اظهار کرد: بی‌تردید پرچمدار این حرکت بزرگ و ملی در راستای افق‌های پیشرفت و عدالت امام عظیم الشأن و مقام معظم رهبری هستند که همواره با رهبری حکیمانه خود از حرکت کشور به سوی قله‌های ایران سرافراز و قوی مراقبت کردند لذا در این فرصت تشکر خالصانه خود را از رهنمودها و حمایت‌های حضرت عالی ابراز می‌دارم.

 


رهبر انقلاب حکم تنفیذ مسعود پزشکیان را اعطا کردند

لوح متن حکم تنفیذ ریاست‌جمهوری چهاردهم توسط مقام معظم رهبری به رئیس‌جمهور منتخب مردم اعطا شد.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ در مراسمی که در حسینیه امام خمینی (ره) دفتر رهبری برگزار شد، لوح متن حکم تنفیذ ریاست‌جمهوری دوازدهم را به مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب مردم اعطا کردند.

 

بر اساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی، «امضای حکم ریاست‌جمهوری پس از انتخاب مردم»، از جمله «وظایف و اختیارات رهبری» است و طبق قانون انتخابات ریاست‌جمهوری «دوره‌ ریاست جمهوری اسلامی ایران چهار سال است و از تاریخ تنفیذِ اعتبارنامه به‌وسیله‌ مقام رهبری آغاز می‌شود».

 

متن حکم تنفیذ ریاست جمهوری مسعود پزشکیان از سوی رهبر معظم انقلاب به شرح ذیل است:

 

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم
والحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین سیما بقیةالله فی العالمین

سپاس پروردگار دانا و توانا را که بار دیگر ایران اسلامی را سرافراز و چهره‌ی ملت عظیم‌الشأن را درخشان ساخت؛ آزمون سرنوشت‌ساز انتخابات ریاست جمهوری به همّت مردم و مسئولان، در شرائطی دشوار، با آرامش و متانت به سرانجام رسید و شخصیت برگزیده‌ی ملت برای ادای مسئولیتی بزرگ آماده گشت. 

 

چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، پس از دوره‌ی ناتمامْ‌مانده‌ی رئیس‌جمهور فقید شهید، یکی از افتخارات ملت ایران، و نشانه‌ی استقرار نظام پایدار اسلامی، و حاکی از عقلانیت و متانت فضای سیاسی کشور است. نگاه به برخی پدیده‌های ناپسند در برخی از آزمونهای مشابه در برخی از مناطق جهان، نشان‌دهنده‌ی برجستگی ایران و ایرانی است.

اکنون اینجانب با تشکر از همه‌ی کسانی که در خلق این افتخار نقش آفریده‌اند، به پیروی از ملت بزرگ، رأی آنان به شخصیت فرزانه، و صادق،‌ و مردمی، و دانشمند جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب میکنم. و با دعا و آرزوی صمیمانه برای موفقیت ایشان، یادآوری میکنم که رأی ملت و تنفیذ اینجانب تا هر زمان که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب برقرار باشد، ادامه خواهد داشت.
والسلام علی عبادالله الصالحین

سید علی خامنه‌ای 
7/مرداد/1403

آغاز مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور منتخب توسط رهبر معظم انقلاب

 

 

بیانات رهبر انقلاب در مراسم تنفیذ رییس دولت چهاردهم

تنفیذ و اعطای حکم رئیس‌جمهور دولت چهاردهم ، صبح روز یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ در حسینیه امام خمینی (ره) توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام شد.

 

 حضرت آیت الله خامنه ای ️در مراسم تنفیذ و اعطای حکم چهاردهمین دوره‌ ریاست جمهوری اسلامی ایران و آغاز به‌کار رسمی رئیس جمهور منتخب، که ۷ مرداد ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیه‌ امام خمینی(ره) برگزار شد بیاناتی را ایراد فرمودند که گزیده آن را در ادامه می خوانید.

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ رئیس جمهور گفتند: انقلاب اسلامی دخالت در امور کشور را به مردم هدیه کرد.




رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای بیانات خود فرمودند: روز و مراسم تنفیذ آخرین برگ از کتاب قطور و پر مضمونی است که ملت عزیز ایران و دست‌اندرکاران به وسیله این انتخابات پرانگیزه تدوین کردند و در قفسه افتخارات کشور ایران آن را ماندگار کردند. 


ایشان افزودند: خدا را شاکر هستیم که انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم با وجود فضای اندوه عمومی ناشی از فقدان رئیس جمهور فقید شهیدمان مرحوم آقای رئیسی رضوان‌الله علیه به بهترین وجه به حمدالله برگزار شد. با آرامش، سلامت، رقابت و برخورد اخلاقی رقبا با رئیس جمهور منتخب و محترم پس از انتخابات که این برخورد بسیار تحسین برانگیز بود.


حضرت آیت الله خامنه‌ای در ادامه بیانات خود با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم بیان کردند: این آزمون مهمی برای کشور بود و به حمدالله این آزمون با موفقیت انجام گرفت و نتیجه شیرین آن را ان‌شاءالله ملت عزیزمان خواهند چشید. 


ایشان در ادامه افزودند: لازم می‌دانم نقش سرپرست محترم ریاست جمهوری جناب آقای مخبر و هیئت دولت در مدیریت امور کشور را در دو ماه اخیر یادآوری کنم و از این آقایان تشکر کنم که نقش مهمی را ایفا کردند و توانستند به فضل الهی کشور را در وضعیت آرامش و با روحیه عمومی خوب مردم به انتخابات برسانند و انتخابات را به بهترین وجه به پایان ببرند.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: ما به حمدالله یک مردم سالاری آمیخته با رقابت و سلامت را در کشورمان داریم. این مردم سالاری که امروز در کشور ما وجود دارد، ارزان و آسان به دست نیامده است، این نتیجه قیام مردم در قبال یک وضع نابسامان و مصیبت‌باری است که در گذشته در این کشور وجود داشته است.


ایشان افزودند: امام بزرگوار ما از روز اول پیروزی انقلاب با قاطعیت تمام یک امر بی‌سابقه در کشور را تثبیت کردند و آن، دخالت، حضور و تاثیر مردم در اداره کشور است. این کار بزرگ امام بزرگوار ما بود که یکی از مهم‌ترین حوادث تاریخ کشور ما است.


رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: قبل از اینکه ملت ایران به رهبری امام بزرگوار به مردم سالاری دست پیدا کند ما فقط تجربه مشروطیت را داشتیم که این تجربه یک تجربه ناکام بود. در مشروطیت مردم مجاهدت و تلاش کردند، شهید دادند و مبارزات فراوانی انجام دادند.


ایشان افزودند: لکن به دلیل اینکه یک رهبری قدرتمند، متنفذ و مردمی بر سر کار نبود از همان اولین روزها کشور دچار آشفتگی شد، بیگانگان دخالت کردند، خودسرهای داخلی وارد میدان شدند و کشور حدود ۱۵ سال در حال آشفتگی بود. بعد هم دیکتاتوری خشن رضاشاهی بر سر کار آمد. یعنی بین امضای حکم مشروطیت و روی کار آمدن یک دیکتاتور خشن بی‌رحم وابسته‌ای مثل رضاخان حدود ۱۵ سال بیشتر فاصله نشد.


حضرت آیت الله خامنه‌ای تاکید کردند: همه زحمات ملت با روی کار آمدن رضا پهلوی بر باد رفت. خصوصیات و شاخص مهم حکومت پهلوی اول که ۴ سال از آن تقریباً به صورت نخست وزیر و فرمانده نیروهای مسلح بود و باقی آن به صورت سلطنت و پادشاهی بود. خصوصیت آن عبارت بود از یک طرف دیکتاتوری خشن و مظلوم کشی و فشار به ملت و از طرف دیگر ذلت، اطاعت و انفعال در مقابل عوامل خارجی.


ایشان ادامه دادند: رضا شاه را انگلیس‌ها بر سر کار آوردند و آنچه آن‌ها خواستند انجام گرفت. هم در باب سیاست، فرهنگ و نوع اداره کشور همان که آن‌ها می‌خواستند اتفاق افتاد. منابع ملی به غارت رفته قرارداد ظالمانه نفت که در شرف انتها بود به مدت ۳۰ سال تمدید شد. با مردم سخت‌گیری و سرکوب انجام گرفت و با دین، دینداری و روحانیت که عامل مهمی در حرکت مردم بود علناً مبارزه شد. 


رهبر انقلاب گفتند: بعد هم در اواخر دوره وقتی آن‌ها احساس کردند که رضا شاه یک گرایشی به آلمان هیتلری پیدا کرده با شروع جنگ جهانی دوم و حرکت‌های آلمان که نشان می‌داد در حال پیشروی است، همین انگلیسی‌هایی که او را سر کار آورده بودند آمدند و او را از کشور اخراج و سپس تبعید کردند و پسر نالایق او را به جای او نشاندند.


ایشان افزودند: محمدرضا هم همان راه پدر را رفت. یعنی سخت‌گیری بر مردم، اختناق شدید داخلی، کمک به بیگانگان در تصرف منابع ملی ایران عمدتاً نفت و ذلت در مقابل سیاست‌های بیگانه. این موارد بعدها در کتاب خاطرات خود خاندان پهلوی و نزدیکانشان آن‌ها منتشر شد شاهد بودیم که همین حرف‌هایی که ما می‌دانستیم و می‌گفتیم خودشان این حرف‌ها اقرار می‌کنند. 


رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: تعیین نخست وزیر با هدایت بیگانگان و اراده آن‌ها، نوع خرید تسلیحات، نوع فروش نفت، قیمت هر کدام و بقیه مسائل عمده اداره کشور تابع اراده بیگانگان بود و فشار بر مردم هم بی‌دریغ انجام می‌گرفت.  


ایشان ادامه دادند: کار به جایی رسید که محمدرضا پهلوی برای سرنگون کردن یک دولت ملی که استثنا با رای مردم به سر کار آمده بود، به آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها مترصد شد تا در ایران کودتا کنند و با انجام آن کودتا دولت سرنگون شد. یعنی از این خیانت بالاتر و آشکارتر تصور نمی‌شود.


رهبر انقلاب اسلامی گفتند: این مردم سالاری که شما امروز در ایران مشاهده می‌کنید برآمده از قیام ملت ایران در مقابل چنان وضعی است. ملت ایران هرگز دخالت در امور اداره کشور را تجربه و آزمایش نکرده بود، انقلاب اسلامی به دست امام بزرگوار، برجسته و بی‌نظیر این را به ملت ایران هدیه کرد. باید قدر این مردم سالاری و حضور مردمی را دانست.


ایشان افزودند: ما در جمهوری اسلامی ایران در بیش از ۴۰ سال اخیر،ده‌ها انتخابات اعم از انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری و شوراها را همراه با رقابت و سلامت و با حضور پر انگیزه مردم داشتیم؛ گاهی بیشتر و گاهی کمتر.


این مورد در درجه اول اهمیت قرار ندارد آنچه در درجه اول اهمیت قرار دارد انگیزه‌دار بودن مردم است که مردم باانگیزه پای صندوق‌های رای حاضر شده و رای خود را به صندوق می‌اندازند. اتفاق همواره بوده و وجود داشته است.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند: انتخابات اخیر هم به‌خوبی انجام گرفت. مردم به حمدالله رئیس جمهور شایسته‌ای انتخاب کردند، بیانات امروز ایشان در اینجا متقن و عمیق و حاکی از پایبندی به مبانی حقیقی مردم‌سالاری اسلامی است. امیدواریم که خداوند ان‌شاءالله به ایشان کمک کند و همه ما باید در حد خودمان کمک کنیم که ایشان و دولتشان بتوانند این کارهای بزرگ را انجام دهند.


رهبر انقلاب در ادامه بیانات خود با ذکر توصیه‌هایی خطاب به رئیس‌جمهور منتخب ملت ایران بیان کردند: این توصیه هم به دولت و مسئولانی است که انشا الله در جایگاه‌های مهم مسئولیت قرار خواهند گرفت و هم به عموم ملت و به خود ما توصیه می‌کنیم. 


ایشان ادامه دادند: توصیه اول این است که کشور و ملت ما، کشور و ملت بزرگی است، در میان ملت ما کسانی که صاحب‌فکر، ابتکار، تجربه و آراء جدید هستند، بی‌شمارند. وقتی که انسان پای صحبت این و آن می‌نشیند، آن قدر حرف، فکر و ابتکار نو در سخنان گوناگون افراد در قشرهای مختلف ‌می‌شنود که شگفت‌زده می‌شود. پیشنهادات مکتوب و حرف‌های حضوری آنچه به‌عنوان اعتراض می‌گویند و آنچه به‌عنوان اعتراض بیان می‌کنند همه برای انسان از این جهت مژده است که نشان‌دهنده فکر و ابتکار نو و تجربه خوب و راهگشایی برای آینده است.


رهبر انقلاب تأکید کردند: این یک ثروت عظیم ملی است که باید از آن استفاده شود. دولت محترم و رئیس‌جمهور محترم ان‌شاءالله برای مردم، با مردم و در میان مردم از این ظرفیت عظیم مردمی استفاده کنند و از آن برای رسیدن به اهدافی که ذکر کردند و راهی که می‌خواهند بروند، بهره بگیرند.


در کنار این فرصت‌های انسانی البته ثروت‌های طبیعی و مادی ما وجود دارد که آن هم فراوان است. ثروت‌های طبیعی کشور ما خیلی بیش از آن ز و مقداری است که تابه‌حال از آن بهره گرفته‌ایم و استفاده کرده‌ایم. ما می‌توانیم کارهای بزرگی را به اتکای این منابع انسانی و ثروت طبیعی انجام دهیم. شرط این است که همت بلند داشته باشیم، کارها را به جد دنبال کنیم و همکاران خوبی را ان‌شاءالله انتخاب کنیم./فارس و ایسنا

ارسال نظر