ادعای سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی: آمریکا به دنبال تنش بود نه راه حل در مذاکرات هسته‌ای سفیر آمریکا در اراضی اشغالی: گزارش‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط ترامپ اشتباه است واکنش سفارت هند در ایران به بی‌احترامی به عراقچی در یک برنامه تلویزیونی هندی عراقچی: اگر هدف از مذاکرات با آمریکا، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است شهباز شریف: ما در جنگ پیروز شدیم هند: پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرد عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد پاسخ نمایندگی ایران به ادعایی درباره ارسال لانچر موشک فتح به روسیه عراقچی وارد قطر شد آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام نیاورد رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد القسام پیام جدید یک اسیر اسرائیلی را منتشر کرد استقبال ایران از اعلام آتش‌بس بین هند و پاکستان روایت عربستان از دیدار بن‌فرحان و عراقچی رئیس‌جمهور عراق: روابط خوبی با ایران و آمریکا داریم

رای پارلمان آفریقای جنوبی به تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی

نمایندگان پارلمان آفریقای جنوبی لایحه تعطیل کردن سفارت رژیم صهیونیستی در این کشور را تصویب کردند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۳ - ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 22
کد خبر: ۲۱۴۷۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ پارلمان آفریقای جنوبی در ادامه اقداماتش در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه، لایحه تعطیل کردن سفارت این رژیم در شهر پرتوریا را با اکثریت آرا تصویب کرد.

به نوشته پایگاه «الجزیره»، تصمیم نهایی برای اجرایی کردن این تعطیلی باید از سوی دولت «سیریل رامافوسا»، رئیس جمهور آفریقای جنوبی گرفته شود.

این لایحه که روز سه شنبه با ۲۴۸ رای موافق در برابر ۹۱ رای مخالف به تصویب رسید خواستار تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی در پرتوریا و معلق شدن تمامی روابط دیپلماتیک با این رژیم تا زمان برقراری آتش‌بس در غزه شده است.

این لایحه از سوی حزب مخالف چپگرای «مبارزان آزادی اقتصادی» معرفی و از حمایت حزب حاکم آفریقای جنوبی موسوم به حزب «کنگره ملی آفریقا» برخوردار شد در حالی که اعضای حزب میانه‌روی «ائتلاف دموکراتیک» که یک حزب با اکثریت سفیدپوست و حامی رژیم صهیونیستی است با آن مخالفت کردند.

رامافوسا تاکید کرده که رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب جنایات جنگی و نسل‌کشی در نوار غزه است. مقام‌های مسئول در غزه اعلام کرده‌اند حملات رژیم جنایاتکار صهیونیستی علیه غزه از هفتم اکتبر تا کنون به شهادت بیش از ۱۴۱۲۸ فلسطینی منجر شده است.

لایحه مذکور بعد از آن در پارلمان آفریقای جنوبی تصویب شد که رژیم صهیونیستی اعلام کرد، «الی بلوتسرکوفسکی» سفیرش در این کشور را «برای رایزنی» فرا می‌خواند.

این در حالی است که آفریقای جنوبی از سال ۲۰۱۸ سفیری در تل آویو نداشته است.

مردم آفریقای جنوبی با توجه به مشابهت اشغالگری صهیونیست‌ها با رژیم آپارتایدی دهه‌های قبل در آفریقای جنوبی، با فلسطینی‌ها همبستگی نزدیکی دارند.

در سال‌های اخیر تعداد فزاینده‌ای از گروه‌های حقوق بشری گفته‌اند سیاست‌های رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینی‌ها معادل جنایت آپارتاید است.

آفریقای جنوبی روز سه شنبه میزبان یک اجلاس مجازی اعضای بلوک «بریکس» شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود. شرکت کنندگان در این نشست خواستار «آتش‌بس انسانی فوری، پایدار و مداوم که به توقف مخاصمات منجر شود» شدند.

رامافوسا در مطلبی که روز سه شنبه در رسانه‌های اجتماعی منتشر ساخت نوشت: «ما در مقام کشور‌های منفرد، نگرانی شدید خود را نسبت به مرگ و ویرانی در غزه ابراز کرده‌ایم.» / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار