رئیس سازمان انرژی اتمی: رادیوداروی آلفازا در دست تولید است / حجم پرتودهی ایران دو برابر شد-راهبرد معاصر

رئیس سازمان انرژی اتمی: رادیوداروی آلفازا در دست تولید است / حجم پرتودهی ایران دو برابر شد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که رادیوداروی جدیدی که آلفازا است را در دست تولید داریم و در مرحله بالینی است و به‌زودی از این مرحله عبور خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۶ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 08
کد خبر: ۲۳۵۳۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد اسلامی یکشنبه شب در گفتگوی ویژه خبری به مناسبت ۲۰ فروردین سالروز ملی شدن صنعت هسته‌ای کشور بر توسعه صنعت هسته‌ای در صنایع و زندگی مردم تاکید کرد و گفت: سامانه‌های پرتودهی با کمک سازمان انرژی اتمی و در بخشی دیگر توسط بخش خصوصی در حال ساخت و راه اندازی است و به مرور تمامی ۱۲ سامانه طراحی شده ساخته و راه اندازی شود.

وی در ابتدا در خصوص حوزه کشاورزی و پرتودهی در این حوزه گفت: گام اساسی پرتودهی است و هم مشارکت مردم در آن است و هم تولید دارد. ما برخی از دستاورد‌ها را از فاز آزمایشگاهی عبور دادیم. نیاز ما این بوده که سامانه‌ها را افزایش دهیم و ۱۲ قطب را در نظر گرفتیم.

وی افزود: ما ان شالله هر سال یک یا دو مرکز را راه اندازی خواهیم کرد. گام اول این است که از ضایعات جلوگیری شود و گام دوم آفات را از بین میبرد و میلیون‌ها دلار از کشور خارج نمی‌شود. اولویت وزارت جهاد گرفته شده و تنظیم شده است. ما در حال امادگی برای نصب تجهیزات هستیم. این مشارکت مردم را در پی خواهد داشت و صرفه جویی در هزینه را خواهد داشت. این علوم و فنون بخش کشاورزی را دگرگون خواهد کرد.

رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه اظهار داشت: برای ما مهم بود که ماده رادیواکتیو موجود را شارژ کنیم. ما سال ۱۴۰۲ حجم پرتودهی مان دو برابر سال گذشته آن بود. هم برای غلات و هم محصولات دیگر کاربرد خواهد داشت.

وی درباره قطب‌های تاسیس شده گفت: تاکنون ۳ قطب از ۱۲ قطب تاسیس شده و مابقی در سال‌های آینده تاسیس خواهد شد.

اسلامی درباره رادیودارو‌ها گفت: با نرخ رشد سرطان یکی از شیوه‌های درمان آن همین رادیودارو‌ها هستند. امروز ما خوشحالیم که همپای کشور‌های پیشرو هستیم. رادیوداروی جدیدی در آینده رونمایی خواهد شد و از اشعه الفا در آن استفاده می‌شود. غیر از آمریکا فکر نمیکنم کشوری بر روی آن کار کرده باشند. ایران در فاز بالینی وارد شده و به زودی از این فاز عبور خواهیم کرد. ما از جهان جلوتر هستیم و یکی از دستاورد‌های ماندگار بوده است.

وی در ادامه با اشاره به صنایع بالادستی و صنعت فولادسازی گفت: صنعت لیزر ما برای یکی از صنایع بزرگ کشور انجام دادند و خطی که آمریکایی بود و از کار افتاده بود را جایگزین لیزر گازی کردند و کار متفاوتی بود. با سیستم‌ها هسته‌ای ابزار دقیق‌ها اندازه گیری میشود و همکاران ما به طور کلی محصولات ایرانی تولید کردند و بیش از ۱۵۰ پروژه صنعت ما از این محصولات استفاده می‌کند. امروز صنایع پتروشیمی و فولاد دارند از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند.

اسلامی در خصوص دستاورد‌های سال گذشته گفت: فناوری پلاسما برای ما حایز اهمیت بود. ما در این فناوری فقط با مقاله مواجه بودیم و تجاری سازی نشده بود. اکنون انجام شده و سال گذشته کلینیک‌های زخم را دایر کردیم. امسال آمادگی داریم تا ۵۰ کیلینیک زخم را تجهیز کنیم و گسترش دهیم. برای کسانی که زخم‌های بدخیم دارند مانند دیابتی‌ها و زخم بستری ها، اکنون در خدمتشان قرار گرفته است.

وی افزود: در بحث صنعت بحث شیرابه هست که یکی از معضلات است و با استفاده از پلاسما میتوانیم این‌ها را بازافرین کنیم. همچنین در خصوص پساب‌ها میتوانیم با طریق پلاسما جلوگیری کنیم. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده